005.jpg

19 грудня депутати міської ради ухвалили рішення «Про міський бюджет на 2019 рік».

При розгляді відповідного проекту рішення народні обранці озвучили ряд пропозицій щодо фінансування тих чи інших об’єктів та робіт.

Очільник міста зазначив, що у головному кошторисі Сум врахували потреби всіх мікрорайонів.

Головний акцент зроблений на фінансуванні медичної та освітньої галузей, впровадженні заходів із енергозбереження, забезпеченні соціального захисту містян.

«Ми, як і завжди, витримали всю необхідну процедуру, за що цього року отримали відповідну відзнаку. Дякую депутатам, які брали активну участь у формуванні бюджету. Прийдешній рік буде складнішим за нинішній, більше коштів піде на виконання делегованих повноважень, – наголосив Олександр Лисенко. – Що стосується ремонту доріг і тротуарів, цей пріоритет залишається. На тротуари передбачили, як і цьогоріч, 20 млн грн., на ремонт доріг - понад 200 млн гривень. Також очікуємо на 70 млн грн. від державного дорожнього фонду».

За словами Олександра Лисенка, разом із тим, місто робить ухил на заміну мереж водопостачання та водовідведення. По ремонту житлового фонду акцент зміщується на програми співфінансування, виділення коштів ОСББ, але водночас залишаються 10 млн грн. на ремонт старих будинків, де мешканці не в змозі зібрати свою частку. Також, як і в нинішньому році, передбачили 20 млн грн. на ремонт ліфтів.

«Приділятимемо увагу поліпшенню матеріально-технічної бази освітніх і лікувальних закладів, придбанню комунального транспорту, в тому числі у співпраці з Європейським інвестиційним банком, соціальному захисту населення, в тому числі учасників АТО, для яких зокрема на придбання житла  заклали 21 млн грн.», – зауважив міський голова.

Нагадаємо, обсяг фінансового ресурсу міського бюджету міста на 2019 рік затверджено в сумі 3 135,9 млн грн. (з них обсяг офіційних трансфертів – 1 161,7 млн грн.). Попередньо проект бюджету було схвалено на засіданні виконавчого комітету 18 грудня та розглянуто на загальноміських громадських слуханнях 15 грудня.

Інформація про показники бюджету

Презентація