005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з представниками Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), аби обговорити технічні та фінансові питання за проектом «Модернізація та реконструкція системи водовідведення у м. Суми».

Зустріч відбулась за участі фахівців НЕФКО Матті ІІККАНЕНА та Сергія ЗИМИ, профільного заступника міського голови Олександра ЖУРБИ, керівництва департаменту інфраструктури міста, департаменту фінансів, економіки та інвестицій та КП «Міськводоканал».

Перш ніж перейти до обговорення, очільник міста наголосив, що у Сумах питанням енергоефективності, енергозбереження та екології приділяється особлива увага, адже це запорука сталого розвитку міста, раціонального використання ресурсів, зменшення рівня шкідливих викидів у навколишнє середовище.

«У таких нарадах я намагаюсь брати участь особисто, бо вони стосуються головних напрямків життєдіяльності нашого міста. Адже мова йде про енергоефективність, забезпечення на належному рівні водопостачання, водовідведення та теплопостачання. Тому мені важливо почути вашу думку щодо того, як можна модернізувати систему водовідведення на КП «Міськводоканал», – сказав міський голова.

Також Олександр Лисенко акцентував увагу на тому, що Суми вже мають практичний досвід співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією. У рамках програми «Енергозбереження» залучено 9,4 млн грн. кредитних коштів на реалізацію проекту «Покращення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми». За рахунок цих коштів завершено роботи з термомодернізації дитячих садків № 2 та № 22, ведуться роботи з утеплення школи № 29.

Потому представники НЕФКО розповіли про проектну пропозицію «Модернізація та реконструкція системи водовідведення у м. Суми», що передбачає зміну системи аерації в аеротенках № 5, № 6, № 9, № 10, заміну насосного обладнання на насосній мулу №1 та реконструкцію первинних відстійників та пісковловлювачів міських очисних споруд за рахунок кредитних коштів НЕФКО.

Натомість міський голова засвідчив готовність міста до співпраці у рамках проекту «Модернізація та реконструкція системи водовідведення у м. Суми» та запевнив, що місто готове забезпечувати співфінансування проекту в розмірі, що вимагається згідно з політикою корпорації.