0012.jpg

Виконавчий комітет ухвалив рішення про міську цільову Програму з військово-патріотичного виховання молоді, сприяння організації призову громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України та військовим формуванням, розташованим на території міста Суми, у проведенні заходів з оборони та мобілізації на 2019 рік.

Програма спрямована на розв’язання проблем формування у підростаючого покоління високої патріотичної свідомості, любові до свого народу, його історії, національної гідності та готовності до виконання конституційного обов’язку – захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України.

Як повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Григорій БРЯЗКУН, аналогічна програма діє в поточному році, її строк закінчується у грудні, але питання патріотичного виховання, захисту рідної землі, незалежності та територіальної цілісності України – є надзвичайно важливими та актуальними, тож його структурним підрозділом підготовлений проект рішення виконавчого комітету про відповідну міську цільову Програму на 2019 рік.

«У програмі передбачені заходи військово-патріотичного виховання серед молоді. Це такі заходи як зустрічі і дні відкритих дверей у військових частинах, зустрічі у навчальних закладах міста з ветеранами, військовослужбовцями, які наразі проходять військову службу, з учасниками АТО, а також заходи щодо вшанування пам’яті загиблих, тощо», – зазначив Григорій Брязкун.

Відповідно до даного рішення на реалізацію Програми передбачено виділення 939034 грн. з міського бюджету, з них 70000 грн. – для сприяння роботі призовної комісії, яка діє у міському військовому комісаріаті під час призову громадян України на строкову військову службу.