005.jpg

За два тижні, з 26 листопада, планується початок голосування за проекти громадського бюджету.

Цього року у форматі його проведення є новації.

Проголосувати можна буде у паперовому та електронному форматі.

Найбільше новацій стосуються електронного голосування. Так, проголосувати онлайн на веб-платформі «Громадський проект» можна буде лише зареєструвавшись через БанкІД або Електронний цифровий підпис. Реєстрація через електронну пошту скасована.

Але натомість завдяки співпраці Сумської міської ради, розробника платформи Social Boost та ПриватБанку, у сумчан з’явиться можливість голосувати за проекти у терміналах самообслуговування ПриватБанку.

На головній сторінці терміналу у день початку голосування стане доступною кнопка «Голосування за проекти міст», через яку можна потрапити на перелік ініціатив містян.
Зробити свій вибір можна буде буквально за три кліки:

Клік 1 - авторизація за номером телефону або карткою

Клік 2 - вибір проекту

Клік 3 - голосування

До того ж, клієнти мобільного додатку Приват24 отримають пуш-повідомлення із запрошенням підтримати ініціативи своїх земляків. Через запропоноване посилання можна буде перейти на сторінку вибору проектів та віддати свої голоси.

Паперове голосування залишається, але кількість і місце розташування пунктів для такого голосування Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету ще не визначила.

Нагадаємо, що сумчани матимуть можливість проголосувати за один локальний та один загальноміський проекти. Усього на реалізацію ініціатив городян передбачено 10 млн грн. Цьогоріч подано 90 проектів, які наразі проходять оцінку у структурних підрозділах міської ради.