006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО провів особистий прийом громадян.

До посадовця надійшло 11 звернень. Переважно сумчани порушували питання, що стосуються житлово-комунальної сфери.

Жителі буд. № 68 та № 92 по вул. Петропавлівська звернулись до очільника міста з проханням посприяти у проведенні ремонту покрівлі. Щодо першої адреси, міський голова доручив департаменту інфраструктури міста опрацювати дане питання та надати пропозиції щодо вирішення. Щодо другого, заявнику надали всі необхідні роз’яснення.

Для детального розгляду та надання пропозицій спрямував Олександр Лисенко до департаменту інфраструктури міста й прохання заявників щодо капітального ремонту буд. № 28 по вул. Петропавлівська та буд. № 28 по вул. Романа Атаманюка.

Цей же структурний підрозділ у термін до 15 листопада поточного року має вирішити питання налагодження нормальної роботи відремонтованого ліфта в буд. № 37 по вул. Холодногірська.

Також департамент інфраструктури міста спільно з відповідною обслуговуючою організацією мають опрацювати питання ремонту димовентканалів і покрівлі у буд № 65/1 по вул. Водна та, за можливості, включити ці об’єкти до титульних списків на 2019 рік, та питання встановлення дитячого майданчика й налагодження освітлення біля під’їзду в буд. № 1 по вул. Харківська.

Управлінню капітального будівництва та дорожнього господарства належить також включити до титульного списку ремонту на наступний рік включити ділянку дороги від вул. Івана Виговського до буд. № 21, про що просив один із запитувачів.

У трьох зверненнях ішлось про поліпшення житлових умов пільговиків. Щодо першої особи – сумчанки з інвалідністю – міський голова спрямував дане питання до департаменту фінансів, економіки та інвестицій й управління капітального будівництва та дорожнього господарства для розгляду та відповідного реагування, щодо другої особи – учасника ліквідації аварії на ЧАЕС – департамент забезпечення ресурсних платежів має опрацювати питання та підготувати звернення до державних органів щодо відновлення фінансування для отримання житла учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС, щодо третьої особи – учасника бойових дій – надано роз’яснення.

З питання дотримання чинного законодавства при наданні дозволу на приватизацію земельної ділянки по вул. Партизанська, департаменту ресурсних платежів доручено взяти участь у судовому засіданні та відреагувати згідно з чинним законодавством.