003.jpg

Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з міським головою Львова Андрієм САДОВИМ, який перебуває в Сумах із робочим візитом.

Почали розмову з питання поводження з ТПВ. Зокрема, львівський гість поцікавився, чи не планують Суми будувати сміттєпереробний завод. Олександр Лисенко розповів, що за час перебування на посаді міського голови отримував більше десятка подібних пропозицій, але всі без серйозного фінансового підгрунтя. На це міський голова Львова поділився напрацюваннями його міста у цьому питанні, які можуть стати у пригоді й іншим містам.

Торкнулись у розмові й ситуації з промисловістю в Сумах. Як зауважив гість, у Сумах він утретє, але жодного разу не був на сумському підприємстві, тож цього разу прагне побільше дізнатись про Суми як місто виробничників. Олександр Лисенко розповів Андрію Садовому про виробництва, що розташовані на території міста, а для більшого розуміння ситуації посприяв в організації візиту гостей на одне з підприємств Сум. Майбутній розвиток міста, зазначив Олександр Лисенко, міська влада пов’язує насамперед із промисловістю, адже це робочі місця та заробітна плата і, як результат, аргумент на користь проживання в Сумах.

Також співрозмовники обговорили питання придбання комунального транспорту, благоустрою міст. Як зазначив Андрій Садовий, він побачив Суми чистими та доглянутими. У свою чергу, Олександр Лисенко зауважив, що місту є до чого прагнути, впорядковування почали з околиць і поступово приступають до центру міста, і тут є чому повчитись у Львова.