006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив відділу охорони здоров’я до ранку четверга ввімкнути опалення в усіх лікувальних закладах міста.

«З’ясуйте, яка температура в палатах у всіх лікарнях. Якщо це сонячний бік, немає питань – буде тепло, а якщо ні, то може бути холодно. Вночі, бачите, яка температура. В лікарнях повинно бути тепло. У четвер зранку всі лікувальні заклади повинні бути включені», – зазначив міський голова, звертаючись до в.о. начальника відділу охорони здоров’я Юрія ПРЯДКА.

На кінець минулого тижня опалення подали до акушерського відділення міського клінічного пологового будинку Пресвятої Діви Марії та стаціонару міської клінічної лікарні № 4. Від керівників закладів освіти, повідомила заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ, заявок на подачу тепла не надходило. Міський голова пов’язав це з затяжними вихідними. Водночас наголосив на неухильному дотриманні температурного режиму у школах і дитсадках.

Щодо житлового фонду, то, за інформацією Надії Покутньої, підприємство розпочало подачу теплоносія і включатиме опалення в будинках згідно з графіками, які тепловики розробили спільно з обслуговуючими організаціями.

Очільник міста доручив своєму заступнику Олександрові ЖУРБІ взяти під особисту відповідальність питання підключення помешкань сумчан до опалення і щодня доповідати йому з даного питання.

Своєю чергою керівник Дирекції «Котельня Північного промвузла» Микола ЖОВТОБРЮХ зауважив, що технічно до подачі тепла вони готові, щодо отримання лімітів на газ, то дане питання розраховують вирішити впродовж тижня.

Олександр Лисенко доручив Олександру Журбі тримати на контроллі й дане питання, зазначивши, що заборгованість за комерційний газ, яку має підприємство, в жодному разі не повинна стати на заваді опалювальному сезону в місті.

«Все, що залежить від нас, ми виконали. Всі повинні розуміти, що відбувається. Відповідне звернення до СБУ я вже зробив. Зробимо ще й до прокуратури про те, що не можна сьогодні зривати включення тепла в місті, бо призведе до порушення балансу в системі і порушення прав людини, адже люди платять, а інші сторона свій обов’язок не виконує», – наголосив міський голова.