005.jpg

У п’ятницю, 8 червня, за ініціативи заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ відбулася зустріч з головами громадських організацій міста, що опікуються учасниками бойових дій на території інших держав.

Присутніх ознайомили з Порядком виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 214.

Відтепер особи з інвалідністю внаслідок війни I та ІI груп з числа учасників бойових дій на території інших держав та члени сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав набули права на отримання грошової компенсації за належні для отримання жилих приміщень. Це дає можливість самостійно обирати найбільш прийнятне житло та купувати його за рахунок коштів державного бюджету.

Вже призначено грошову компенсацію одній сім’ї загиблого учасника бойових дій на території інших держав та семи особам з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи, які приймали участь у бойових діях на території інших держав, на загальну суму 8,9 млн гривень.

Також обговорено питання надання відповідній категорії громадян пільг, допомог та компенсацій за рахунок коштів міського бюджету. Головам громадських організацій рекомендовано надати пропозиції щодо внесення змін до програми «Місто Суми – територія добра та милосердя» на 2019 рік.