001.jpg

У міські раді відбулась нарада з керівниками підприємств торгівлі під час якої обговорили проект рішення міської ради про заборону продажу алкогольних напоїв у Сумах у нічний час.

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб ознайомити вас із нововведеннями у законодавстві та конструктивно обговорити ті зміни, які ми будемо вносити через сесію міської ради, а також вислухати ваші пропозиції, аби ваш бізнес в Сумах існував у більш комфортних умовах», – звернулася до підприємців заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА.

Під час наради присутніх проінформували про прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових», який надає право органам місцевого самоврядування встановлювати заборону на продаж алкогольних напоїв у нічний час, крім закладів ресторанного господарства, а також дозволяє штрафувати торговельні заклади в зв'язку з порушенням правил продажу алкоголю.

За словами начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега ДУБИЦЬКОГО, наразі розроблений проект рішення міської ради про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання на території Сум у період з 22:00 до 7:00.

Тож головним питанням зібрання було розглянути, як вплине запропонована заборона на економічну ситуацію магазинів, які наразі продають алкогольні напої, підприємцям запропонували надати свої аргументовані пропозиції.

«Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів підготував проект рішення, наразі опрацьовуємо аналіз регуляторного впливу. Щоб якісно підготувати цей регуляторний акт ми запросили всіх вас, аби вислухати вашу точку зору, що зміниться у вашій господарській діяльності, яких витрат ви можете зазнати у результаті прийняття таких обмежень, тож прошу надати ваші аргументовані пропозиції», – сказав Олег Дубицький.DSC09880

Протягом трьох днів профільний відділ прийматиме пропозиції до даного проекту рішення від сумських суб’єктів господарювання у письмовій формі.

Крім того під час наради керівникам підприємств торгівлі нагадали про дотримання законодавства у сфері торгівлі, зокрема звернути увагу на санітарний стан прилеглої території до магазинів, стан торгових приміщень та його зовнішній вигляд, інформацію про режим роботи, зовнішній вигляд та культуру спілкування продавців, облаштування Куточка споживача, наявності документів на продукти харчування, окремо зупинився на оформленні цінників на товари, маркуванні продуктів харчування, дотримання товарного сусідства при зберіганні продуктів харчування та інше.