004.jpg

12 серпня тролейбусний парк КП «Електроавтотранс» поповнився двома новенькими одиницями із м. Луцьк від автомобільної компанії «Богдан-моторс».

За словами міського голови Олександра ЛИСЕНКА, який оглянув поповнення, ще два тролейбуси до Сум доправлять вже наступного тижня, а до кінця року обласний центр очікує ще на 6 «рогатих».

«Цьогоріч на закупку нових та бувших у вжитку тролейбусів із міського бюджету виділено 51 млн. грн. Перших дві ластівки ми зустріли сьогодні, тож чекаємо на нове поповнення», - підкреслив міський голова.

На його переконання «Електроавтотранс» має бути саме комунальним підприємством, як заведено у більшості європейських країн. Тому міська влада докладає усіх зусиль, щоб якомога швидше поповнити міський тролейбусний парк та у недалекому майбутньому взагалі відмовитися від послуг приватних перевізників.

Як повідомив директор комунального підприємства Олександр ПЕРЧАКОВ, тендер на закупівлю 4 тролейбусів провели за пришвидшеною процедурою. На придбання одного із нових тролейбусів спрямували 3,7 млн. грн. Загалом, місту вдалося зекономити, адже тролейбус «Богдан-моторс» коштує близько 4 млн. грн. Автомобільна компанія дещо поступился у ціні, зважаючи на невелику затримку з поставкою.

Нові тролейбуси розраховані на 34 сидячих місця. Ще одне – призначене для інвалідного візка. Місце облаштовано так, аби інвалід-візочник почувався у безпеці під час руху. Також у нових тролейбусах передбачено пандуси та кнопки-сигнали для водія.

До цього часу комунальне підприємство випускало на лінію кожного дня по 45 тролейбусів, ще 5 – залишалися в резерві. Середній вік комунального транпорту підприємства складає 18-25 років, тож оновлення потребує чи не весь рухомий склад. яндекс