003.jpg

Згідно з Указом Президента України у Сумській міській територіальній громаді запроваджено Сумську міську військову адміністрацію та призначено її начальника.

Нову структуру очолив сумчанин Олексій ДРОЗДЕНКО.

Представляючи його, начальник Сумської ОВА Володимир АРТЮХ повідомив, що Сумська міська рада та її виконавчий комітет продовжують працювати, але відбудуться зміни в їхніх повноваженнях. До 3 листопада керівник Сумської міської військової адміністрації має сформувати свої пропозиції щодо її структури та штатів. У питанні персоналій, зазначив Олексій Дрозденко, спиратимуться на професіоналів і патріотів, які досі ефективно працювали у сумському самоврядуванні. Серед пріоритетних завдань очільник міської військової адміністрації визначив забезпечення безпеки та життєдіяльності сумської громади.

«Я прошу усіх тут присутніх допомогти мені в цьому. Забудьмо про наше політичне забарвлення, про якісь суперечки й чвари, адже все це зараз – не на часі. Давайте, як і 24 лютого минулого року всі разом станемо до бою! І з кожною проблемою розправлятимемося разом», – зазначив начальник Сумської міської військової адміністрації, звертаючись до депутатів усіх рівнів.

Олексій Дрозденко – старший лейтенант запасу, артилерист. З перших днів повномасштабного вторгнення рф, будучи деканом факультету електроніки та інформаційних технологій СумДУ, вступив до лав тероборони, брав участь у вуличних боях, організував на базі СумДУ штаб тероборони та блокпост, з якого велося спостереження задля блокування наступу противника. Після вигнання росіян з Сумщини Олексій Дрозденко продовжив працювати в університеті, а також допомагати Силам оборони: ремонтувати та доукомплектовувати дрони, працювати над автоматизацією кулеметних турелей, навчати на спеціальних курсах військових на операторів безпілотників, брав участь у волонтерських ініціативах щодо забезпечення військовиків бронежилетами, тактичним взуттям, засобами звʼязку тощо. Цьогоріч влітку Олексій Дрозденко був призначений заступником начальника Сумської обласної військової адміністрації з питань цифрової трансформації. Відповідав і за інформаційну безпеку регіону, будівництво теле- та радіовеж в прикордонних громадах, збільшення кількості FM-передавачів.