003.jpg

У понеділок, 2 квітня, в Міжнародний день дитячої книги, креативні бібліотекарі міської централізованої бібліотечної системи провели вуличну акцію «І знову у мандри запрошують книги…»

У святковій програмі до Міжнародного дня дитячої книги взяли участь молодші школярі шкіл № 4 та № 12.

Учасників заходу зі святом привітала директор міської централізованої бібліотечної системи Людмила СТАДНИЧЕНКО, яка наголосила, що дитяче читання є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.

Головною подією свята стало інсценування дітьми казок «Рукавичка» та «Теремок». Також школярі брали участь у майстер-класі з виготовлення закладок-орігамі, пригадували казки під час вікторини «Країна казок», а дорослі користувачі – в опитуванні «Улюблена казка Андерсона».

Бібліотекарі продемонструвати розмаїття дитячих книг переглядом книжкових виставок «Читай! Вигадуй! Твори!» та «І знову у мандри запрошують книги…»

Під час проведення акції бібліотекарі роздавали містянам рекламну продукцію про книгу, читання, про послуги бібліотечної системи, а маленьким діткам дарували розмальовки та дитячі книжечки.

Колектив бібліотеки переконаний, що книга, незважаючи на високі новітні технології, залишатиметься хорошим другом для кожного, а читання даруватиме радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного.

Нагадаємо, Міжнародний день дитячої книги відзначається починаючи з 1967 року за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального рівня нових поколінь людства. Не випадково цей день припадає на 2 квітня, день народження датського письменника-казкаря Ганса Християна Андерсена.