004.jpg

Чотири дні постіль, з 24 по 29 березня, у Києві проходить IV Всеукраїнський відкритий конкурс класичної музики «Обрії класики», на якому свою майстерність показують і сумські виконавці.

Конкурс «Обрії класики» започаткували з метою популяризації найкращих зразків класичної музики, поширення сучасних методик педагогічної праці провідних вітчизняних і зарубіжних викладачів та підвищення як виконавського рівня учасників конкурсу, так і вдосконалення викладацької майстерності педагогів.

Цьогоріч конкурс продовжує традицію щирої і відкритої політики, справедливої конкуренції та чіткої організації.

На конкурсі представлені численні номінації для учасників різних фахових музичних дисциплін. Змагання відбуваються за підтримки Міністерства культури України та завдяки роботі організаційного комітету конкурсу, до складу якого входять: Благодійна організація «Благодійний фонд Обрії»; Українське товариство охорони пам’яток історії та культури; дитяча школа мистецтв № 5 Оболонського району Києва.

Серед учасників Всеукраїнських музичних змагань – учні Сумської дитячої музичної школи № 4. Так Дарина ЯКОВЕНКО (викладач з музично-теоретичних дисциплін Вікторія РУДЕНКО) посіла ІІ призове місце з «Музичної літератури»; Наталія ТОРГАЧОВА (викладач з музично-теоретичних дисциплін Жанна БЕЗРУКОВА) стала учасником олімпіади з «Сольфеджіо».

Ще триває конкурс з фаху «Фортепіано», в якому бере участь Владислава ПОНОМАРЧУК (клас викладача Вікторії ГРИЩЕНКО).