005.jpg

В центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка експонується виставка художнього текстилю «Від традиції до експерименту».

На виставці «Від традиції до експерименту» представлені творчі роботи учнів дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка, створені під керівництвом завідуючого відділом декоративно-прикладного мистецтва Олександра ФЕДОРЕНКА, який багато років творчо працює в художньому текстилі.

Роботи учнів дитячої художньої школи, що виставляються, демонструють в повній мірі і можливості художнього текстилю, і рівень викладання цього предмета, і талант юних художників.

Представлені твори виконані у різноманітних техніках, зокрема класичній гобеленовій варіації та аплікації, також представлена ниткографія, черпаний папір, кінусайга.

Виставка відкрилася 18 січня і працюватиме протягом місяця.

До слова, у закладах міської централізованої бібліотечної системи представлений ілюстративний каталог ретроспективної виставки творчих робіт викладачів та учнів дитячої художньої школи ім. М.Г. Лисенка «Мрії збуваються», який вийшов у 2017 році з нагоди 40-річчя від дня заснування школи. Основу цього видання складають біля 600 художніх робіт (живопис, композиція, графіка, малюнок, декоративно-ужиткове мистецтво), в тому числі представлені і на цій виставці текстилю.