005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО напередодні Дня працівників культури відвідав бібліотеку ім. Т. Шевченка, де власним прикладом закликав сумчан записуватися до бібліотек, отримавши особистий квиток читача.

Він відмітив, що система сумських книгозбірень працює на високому рівні, постійно удосконалюючись.

«Хотів би подякувати усім бібліотекарам за те, що сьогодні вони роблять дуже важливу справу для громади, об’єднують під своїм дахом усіх, хто потребує як інформації, так і спілкування, – зауважив Олександр Лисенко. – Адже бібліотека – це те місце, де можна не тільки в комфортних умовах підготувати домашнє завдання, насолодитися читанням, але й поспілкуватися з друзями чи знайти заняття по душі -  на базі бібліотечних філій працює 57 клубів за різними інтересами городян!».

Як читач, керманич міста пообіцяв бути дисциплінованим та вчасно повертати літературу. А свій вибір зупинив на книзі «Данило Нечай» Теодора МИКИТИНА та «З-під Конотопа до Аризони: невигадані історії вояків Армії УНР» Павла ПОДОБЕДИ.

До такої ініціативи приєдналася й заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, якій також вручили читацький квиток.

Очільник обласного центру ознайомився із матеріально-технічним забезпеченням книгозбірні та її книжковим фондом, у якому є унікальні видання.

Директор бібліотеки Людмила СТАДНИЧЕНКО провела екскурсію її залами, розповіла про основні напрацювання та перспективи розвитку закладу з урахуванням нових підходів до бібліотечної справи. Вже тривалий час працюють інтернет-центри, заклад має власний веб-сайт, наразі працюють над створенням електронного каталогу всіх наявних книг. Серед іншого – й вже традиційний проект «Золото рідного міста», присвячений сімейним цінностям, який отримав високу оцінку на всеукраїнському рівні.

Наголосивши, що головне завдання бібліотеки – бути корисною громаді, Людмила Стадниченко розповіла, що бібліотечна система в Сумах обслуговує 77 тисяч читачів, з них половина – діти. Власне центральна міська бібліотека обслуговує 12 тисяч сумчан. Її книжковий фонд становить біля мільйона видань.

Бібліотека-філія № 17, що по вул. Горького, 23, - унікальна, бо є базовою з обслуговування людей з обмеженими можливостями. Вона працює за програмою «Радість спілкування», зараз там обслуговується більше 500 сумчан з інвалідністю та члени їх родин.

Людмила Стадниченко подякувала міській владі за активну співпрацю та запропонувала проводити на базі гуртків тематичні зустрічі та обговорювати зміни, які зараз проходять в суспільстві. Олександр Лисенко запевнив, що така співпраця та допомога лише примножуватиметься.