002.jpg

21 серпня в яру неподалік села Підопригори Лебединського району вперше відбувся фестиваль «Єдина Сумщина – Єдина Країна» за участю студії «Квартал 95».

Організатори навіть не сподівалися на таку кількість гостей, чисельність яких, за різними даними, складала до 50 тис. українців. За інформацією ДАІ, на фестиваль з’їхалося близько 16 тис. автомобілів.

За сприяння відділу логістики та зв’язку Сумської міської ради, кожен бажаючий міг дістатися до місця проведення фестивалю. З Сум було налагоджено безперервний рух транспорту до с. Підопригори та у зворотному напрямку.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав усіх присутніх та зізнався, що щира атмосфера фестивалю та така велика чисельність гостей – приклад єднання українців у своєму прагненні жити у вільній, єдиній країні. Він передав слово бійцю АТО, колишньому командирові другої роти 15 окремого мотопіхотного батальйону «Суми» Володимиру ЛАВРИКУ, який передав щирі вітання від військовослужбовців з передової.

На фестивалі проходив ярмарок традиційної української кухні, гості мали  нагоду зануритися в історію, заглянувши в козацькі курені, які представляли усі райони області, народні майстри Сумщини продавали товари власного виробництва. Гості свята побували на фестивалі меду.

Майже 20 місцевих колективів показали свої найкращі виступи на великій сцені. В той час на малій сцені проводили конкурс на кращу вишиванку, найменшим учасником якого став чотирьохмісячний козачок, вбраний у національний костюм.

Пізніше на великій сцені з'явилися учасники проекту «Голос країни». Ведучими вечора були учасники Бійцівського Клубу та інших телевізійних проектів.

І нарешті, хоч і з запізненням, на сцені з’явився «Квартал 95» у повному складі. Відомі гумористи почали виступ з популярного номеру «Гангста-реп» у виконанні Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО та Євгена КОШОВОГО. Більше 40 хвилин тривав найдовгоочікуваніший виступ, який порадував присутніх жартами про політику та сценками з життя.

Фестиваль, який завершився опівночі, залишив яскраві враження у його гостей та подарував незабутні відчуття.