0010.jpg

Для дитячої музичної школи № 1 за кошти міського бюджету придбали рояль марки «Zimmermann».

Першим новий інструмент випробував лауреат національних і міжнародних конкурсів і фестивалів Дмитро СЕМИКРАС. Це був його останній сольний концерт в стінах рідної школи в якості учня.

«Через вашу працю і ваш талант наше місто знає як у всій Україні, так і за її межами, – зазначив, звертаючись до педагогів і учнів школи заступник міського голови Степан Пак. – Ми розуміємо, що десь трохи завинили перед культурою. Ми розуміємо, що потрібні умови праці, музичні інструменти. Тож цьогоріч, як і у наступному році ми приділимо школам естетичного виховання, зокрема, музичним, набагато більше уваги».

Як розповіла начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, рояль –- унікальний з найсучаснішим технологічним обладнанням. Його вироблено в Китаї на фабриці Hailun Piano, що є одним з лідерів ринку виробників музичних інструментів. Інструменти тут випускаються зі знаком «Розроблено компанією Бехштейн» із використанням її фірмової системи менеджменту якості. Унікальний науково-дослідний центр при компанії розробляє всі моделі фірмових брендів, визначає матеріали і технологію виробництва, а також до найдрібніших деталей контролює кожну робочу операцію. Оновлена лінійка інструментів «Zimmermann» є продовжувачем роду великого виробника.

«Цьогоріч школа відзначає 140-річчя і є однією з найстаріших в України. Дякуємо депутатам міської ради за те, що підтримали нас і ми всією громадою зробили закладу такий подарунок», – зазначила начальник відділу культури та туризму.

Додамо, що рояль для ДМШ № 1 придбали через систему електронних закупівель ProZorro у ТОВ «Гранпіано» за 258 тис. грн.