007.jpg

У Сумах відбувся конкурс на посаду директора комунального закладу міської ради – Сумської міської централізованої бібліотечної системи.

Добір здійснювала комісія у складі в. о. заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Степана ПАКА, начальник відділу культури та туризму Наталії ЦИБУЛЬСЬКОЇ, голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Ольги ВОЛОШИНОЇ, бібліотекаря, митців, представників громадськості. На засіданнях комісії були присутні представники трудового колективу комунального закладу міської централізованої бібліотечної системи; журналісти.

Перебіг відбору в режимі реального часу транслювався на Інформаційному порталі Сумської міської ради.

Обійняти посаду директора міської централізованої бібліотечної системи виявили бажання троє осіб: Валерій МІНЬКО, кандидат історичних наук, провідний бібліограф бібліотеки СНАУ Наталія ОСТРОВСЬКА, і нинішній директор ЦБС, заслужений працівник культури України Любов СТАДНИЧЕНКО.

Подані Валерієм Міньком документи, освітній та професійний рівень кандидата не відповідали вимогам чинного законодавства, тож його не допустили до участі в конкурсному доборі.

Решта претендентів спочатку презентували себе комісії, а потім відповідали на її запитання.

За результатами конкурсного добору переможцем було визначено Любов Стадниченко. Після погодження міським головою з нею буде укладено контракт на 5 років. До того часу вона, як чинний керівник, продовжить виконувати функції директора зазначеного закладу.