0012.jpg

27 червня на Театральній площі відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського фестивалю духової музики «Сурми України», який став своєрідною візитівкою міста.


Після двох років перерви, Суми проводять подібний фестиваль вже в п'ятнадцяте і цьогоріч гостинно приймають 13 колективів не лише з України, а й з сонячної Туреччини.

Організатори – відділ культури та туризму Сумської міської ради. Також охоче допомогли приватні підприємці та організації міста.

«Фестиваль дозволяє по-новому відкрити для себе Україну зарубіжним гостям, що сприяє її інтеграції в світовий простір. Завдяки фестивалю, який вже так полюбився сумчанам, глядачі матимуть можливість доторкнутися до прекрасного, познайомитися з найкращими зразками духової музики», - зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час урочистого відкриття.

Своїми запальними мелодіями, оригінальними танцями та вражаючою майстерністю сумчан дивували 12 колективів, ще на один оркестр очікують завтра.

Яскраве мистецьке свято зібрало більше тисячі сумчан, які з запалом насолоджувалися культурним дійством та дарували щедрі аплодисменти.
«Сурми України» проходитимуть і завтра 28 червня. Під час урочистостей з нагоди Дня Конституції України о 10.30 відбудеться марш-парад оркестрів (вул. Соборна). О 15.00 пройде концерт в академічному театрі драми та музичної комедії М.С. Щепкіна. З 15.30 стартують концерти оркестрів на майданчиках міста: Альтанці, біля ресторану «Колиба», біля ресторану «Яппі-Суші». І на завершення – о 19.00 – гала-концерт та урочисте закриття фестивалю на стадіоні Ювілейний.

Колоритність фестивалю не залишить байдужим жодного гостя!