004.jpg

Наприкінці травня у місті Вінниця пройшов ІІ Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями.
Свої таланти учасники демонстрували у двох вікових категоріях: 10-15 років та 16-23 роки. Вони представляли різні регіони України, зокрема Волинську, Івано-Франківську, Закарпатську, Харківську та Вінницьку області, міста Кіровоград, Суми, Полтаву, Харків та Київ.

Відбірковий тур фестивалю було проведено 26 травня у Креативному просторі «Артинов». Гала-концерт з нагородженням переможців пройшов у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені М.К.Садовського.

У результаті напруженого вокального змагання призові місця у молодшій та старшій вікових категоріях відповідно вибороли наступні учасники. Третє місце посіла Тетяна ОПУШКО (14 років, м. Вінниця) та Марина ЛАВРИШИНЕЦЬ (20 років, м. Тячів, Закарпатської області). Друге місце – Тетяна і Юлія БАРБАНОВИ (15 років, м. Івано-Франківськ) та Лілія КРУЧИК (17 років, с. Яревище, Волинської області). Перше місце виборов Павло ШОКОТА (10 років, м. Суми) та Діана ПОДРЕЗЕНКО (21 рік, м. Полтава). Гран-прі здобула Марія СУХОНОС (12 років, м. Кіровоград).

Переможці, які зайняли перші місця та гран-прі, будуть представляти Україну на ХХ Міжнародному пісенному фестивалі для молоді з обмеженими можливостями «Чехочінські творчі зустрічі», який проходитиме в липні цього року у місті Чехочінек (Республіка Польща).