006.jpg

Зразковий вокально-хоровий колектив «Мозаїка» Палацу дітей та юнацтва виступив в обласній філармонії з підсумковим концертом «Світ доброти».

Більшість номерів були абсолютно новими. Вихованці «Мозаїки» виконували їх вперше перед широкою публікою, яка у свою чергу не жалкувала оплесків для юних співаків.

Хорове виконання перепліталось із сольними номерами. Музика – переважно жива. У цьому акомпаніатору «Мозаїки» Маргариті ПАДАЛЦІ (рояль) допомагав інструментальний ансамбль у складі Тетяни СУРГАН (скрипка), Сергія ДЯЧЕНКА (гітара), Сергія ЗУЄВА (рояль).

Було декілька цікавих хореографічних та артистичних моментів, що для хору, налаштованого на академічне виконання, не зовсім звичайна справа.

У виступ вихованців колективу органічно вплівся оперний голос соліста обласного академічного театру ім. М. Щепкіна Петра ЧЕЛЯЛІ. Разом із ним діти проспівали відому неаполітанську пісню «Funiculì, Funiculà».

«Місцями я просто сама відлітала з піснею», – зазначила керівник хору Галина ПАНЕНКО, котра зазвичай вкрай рідко буває задоволена виступами своїх вихованців: завжди знаходить, що підправити, скоригувати, підсилити, загострити...