0012.jpg

У рамках Всеукраїнського Шевченківського свята, приуроченого до 155-ї річниці перепоховання Великого Кобзаря, в бібліотеках міської централізованої бібліотечної системи висадився літературний десант членів Національної Спілки письменників України.

До центральної бібліотеки ім. Т. Шевченка завітав лауреат Шевченківської премії, заслужений діяч мистецтв України, поет Петро ПЕРЕБИЙНІС. Автор 25 збірок поезії, лауреат більше десяти літературних премій, багаторічний редактор газети «Літературна Україна» розповів про своє прочитання-вивчення 50 томів творів Івана Франка, 10-ти тисячну домашню бібліотеку, про родину та вподобання, перше перебування на Сумщині понад 20 років тому та інше. Прозвучала поезія в авторському виконанні. На завершення гість подарував бібліотеці кілька своїх книг із автографом.

Бібліотека-філія № 2 організувала зустріч із культурним діячем, літератором, журналістом Станіславом БОНДАРЕНКОМ. У письменницьких роздумах «Українське слово проситься до тебе» гість ознайомив присутніх зі своєю літературною діяльністю, представив свої книги та презентував газету «Літературна Україна», головним редактором якої він є. Зі старшокласниками школи № 6 Станіслав Бондаренко провів мовні розваги «Гонка за лідером», переможець яких отримав книгу автора з автографом. А читачам бібліотеки гість подарував свої книги та книги сучасних авторів – членів Національної Спілки Письменників України. Група народно-хорової капели «Гармонія» представила учасникам заходу літературно-музичну композицію «Шевченкове слово вічне».

У бібліотеці-філії № 3 ім. О. Столбіна відбулась зустріч із відомою письменницею з Миколаєва, членом Національної спілки письменників України Вірою МАРУЩАК. Вона розповіла про наміри та цілі такого літературного десанту, присвяченого 155-річчю перепоховання Т.Г. Шевченка на Чернечій горі та 55-річчю заснування Шевченківської премії. А потому відбувся діалог із читачами, учнями школи № 18. Гостя прочитала свої оповідання, гуморески, розповіла про життєвий та творчий шлях, діти поділились розповідями про своє шкільне життя.

У бібліотеці-філії № 16 поет із Вінниці Віталій БОРЕЦЬКИЙ розповів про письменницьку організацію міста, представив свій погляд на сучасну українську поезію, прочитав свої вірші. У свою чергу бібліотекарі розповіли всім присутнім про перебування Тараса Шевченка на Сумщині, про перевезення труни з тілом Кобзаря через Кролевець і Ромни. Зустріч минула в теплій, дружній атмосфері. Наприкінці поет подарував бібліотеці і читачам видання Вінницької письменницької організації.