005.jpg

19 травня пройшов творчий звіт міста Суми «Зоря на ім’я Україна і Суми – промінчик її».

Творчий звіт відбувся в рамках обласного культурно-мистецького фестивалю «Тобі, єдина Україно, натхнення, творчість і любов!», присвяченого 25-й річниці Незалежності України.

Під час проходження фестивалю свої творчі звіти представляли райони області, тепер настала черга столиці Сумщини – міста Суми.

Перед початком дійства у холі Палацу культури розгорнулася виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Барвиста вишиванка міста над Пслом», де були представлені вишивані рушники, картини, керамічний та глиняний посуд, ляльки-мотанки, писанки та інші витвори народних умільців. Свою творчість представила і модельна студія з номером «Україна барвиста».

Далі розпочалася урочиста частина та концерт.

Міський голова привітав учасників та гостей з відкриттям культурного свята та побажав, щоб на мистецькому небосхилі Сум запалали нові імена талановитих виконавців.

Олександр ЛИСЕНКО вручив Грамоти міського голови та книги «Суми. Нове життя старих вулиць» за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, підвищення іміджу Сум та значний особистий внесок у розвиток культури і духовності суспільства.

Відзнаками нагороджено: членів Сумського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Дарину ГУЛУ та Ольгу ГУЛЕЙ; методиста Палацу культури «Хімік» Тетяну Білокур; заступника головного бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури та туризму Сумської міської ради Ганну ДУДКІНУ; заступника командира по роботі з особовим складом 27 Сумської артилерійської реактивної бригади в/ч – польова пошта В1060, підполковника Дмитра ГОРБА.

За словами керівника проекту, начальника відділу культури та туризму Сумської міської ради, заслуженого працівника культури Наталії ЦИБУЛЬСЬКОЇ, сьогоднішнє свято – свідчення того, що культура у місті розвивається, має своє самобутнє обличчя.

Загалом цього дня свої творчі номери представили більше 40 аматорських та професійних колективів міста. Гостей дивували сольними та хоровими піснями, танцями, пісочною анімацією, художнім читанням, оркестровою та сольною грою на музичних інструментах тощо.

Творчий вибух талантів сумських артистів не залишив байдужим жодного глядача в залі, за що вдячні гості дарували гучні аплодисменти.