0010.jpg

У Сумах відбувся ІІ обласний дитячий фестиваль-конкурс джазової музики «Джаз-Вітраж». 

У фестивалі-конкурсі 2016 року взяло участь понад 250 конкурсантів (солісти, дуети, ансамблі, хорові колективи). Були представники Сум, Охтирки, Тростянця, Конотопа, Білопілля, Шостки, Великої Писарівки, Бурині, Ямполя, Краснопілля, Лебедина, Ромен, с. Грунь (Охтирський р-н) та Маріуполя.

Переможців визначали у чотирьох номінаціях: вокальний жанр (вокальні соло та дуети, вокальні ансамблі, хорові колективи); інструментальний жанр (інструментальні соло та дуети, інструментальні ансамблі); композиція; імпровізація по двох вікових категоріях (молодша група – 9-12 років включно, старша група – 13-17 років включно).

Учасники та переможці

Нагадаємо, фестиваль-конкурс «Джаз-Вітраж» започаткований у 2015 році управлінням культури і туризму обласної державної адміністрації. Його організаторами є відділ культури та туризму міської ради та Сумська дитяча музична школа № 2. Захід ставить за мету загальновиконавський розвиток та популяризацію джазу, спрямований на зацікавлення та прищеплення смаку до цієї багатогранної музики, на надання можливостей юним музикантам рухатись у ногу з сучасністю.

Змагання складається з двох етапів: І – Інтернет-прослуховування (конкурсні програми у вигляді відеоматеріалів), ІІ – гала-концерт (виступають конкурсанти та гості, відбувається урочисте нагородження переможців та учасників фестивалю-конкурсу).