003.jpg

28 квітня у сквері ім. Т.Г.Шевченка розкинувся «Писанковий сад», створений зусиллями учнівської молоді, вихованців Палацу дітей та юнацтва, художньої школи ім. Лисенка.


Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав усіх присутніх зі святами та зізнався юним майстрам, що приємно здивований їхнім вмінням перетворювати звичайні речі – у витвір мистецтва.

За словами начальника відділу культури та туризму Наталії ЦИБУЛЬСЬКОЇ, цьогоріч вперше до Великодня вбрали не лише сквер, а й вул. Соборну. Представлено тут понад 5 тис. експонатів.

На розсуд журі були представлені Великодні інсталяції, писанкові дерева, кошики, пано. Організовано виставку-продаж святкової здоби.

Наталія Цибульська відзначила, що з кожним роком кількість учасників збільшується, розширюється палітра витворів.

Цього дня визначили кращих майстрів у трьох номінаціях: на кращу різнокольорову писанку, Великодню паску, Великодню композицію.

Вже традиційно місто Суми бере участь у Всеукраїнському фестивалі писанок, який проходить в рамках проекту «FolkUkraine». Цього року він стартував 23 квітня в Національному заповіднику «Софія Київська». Сумська майстриня Надія ГУДИЛКО розписала дві 70 сантиметрові писанки, які увійдуть до міської колекції та разом із Любов ЯРЦОВОЮ підготували писанку для Всеукраїнської колекції.