0010.jpg

4 квітня у обласному центрі розпочався ХХІІІ фестиваль «Organum», участь у якому візьмуть артисти з Бельгії, Києва та, звичайно ж, Сум.

Насолодитися майстерним виконанням музичних творів сумчани матимуть можливість до 28 квітня.

За цей час відбудеться 6 концертів. Перший із них, в рамках «Днів Франкофонії в Україні», відбувся вчора. У виконанні Туна ФРЕЙТА (Бельгія) та Вероніки ІЛЬЧЕНКО (Бельгія) лунали звуки флейти та фортепіано.

Наступного разу, 8 квітня, у Сумській обласній філармонії зберуться заради благодійної мети. Тоді виступатимуть Дмитро СЕМИКРАС (Суми) та Валентин КИСЛЕНКО - фортепіано (Київ).

10 квітня у костелі Благовіщення Пресвятої Діви Марії відбудеться концерт фольклорного ансамблю «Серпанок» під керівництвом Олени ГОНЧАРЕНКО.

Благодійний концерт Еки ШАМАНАУРІ - фортепіано (Київ), Артема КУКАЦАНА - скрипка (Київ) і Анни ЩЕРБИНИ - віолончель (Київ) містяни зможуть відвідати 17 квітня у залі філармонії. Тут же 27 квітня з благодійним концертом виступатиме Роман ЛОПАТИНСЬКИЙ - фортепіано (Київ).

Завершиться фестиваль наступного дня в Театрі юного глядача, де з благодійним наміром для сумчан гратиме джазовий ансамбль Two Vioins & Тріо Наталії ЛЕБЕДЄВОЇ.