002.jpg

За три дні в Сумах почнеться XXVIII міжнародний фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Булат».

Він триватиме з 8 по 10 квітня.

В рамках фестивалю передбачено проведення «Молодіжного майданчика» – низки заходів, направлених на формування молодіжного творчого середовища, обмін досвідом, навчання та творче зростання молодих авторів та виконавців України та близького зарубіжжя. Зокрема, відбудеться спеціальний концерт молодих авторів та виконавців, навчальні майстер-класи, виїзні концерти, тренінги та розважальні заходи для учасників.

Після дворічної перерви відновлено й проведення конкурсу.

Фестиваль завершиться гала-концертом, в якому візьмуть участь лауреати, керівники творчих майстерень та журі за номінаціями, а також гості фестивалю, яких шляхом анкетування визначать самі учасники.

Організатори фестивалю: Всеукраїнське об’єднання діячів авторської пісні, обласна молодіжна громадська організація «Клуб авторської пісні «БУЛАТ», відділ культури й туризму міської ради. Захід підтримало управління молоді та спорту обласної державної адміністрації.
XXVIII «Булат», сподіваються його натхненники, стане територією толерантності та примирення, майданчиком, що об’єднує, а не роз’єднує людей.

Нагадаємо, фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Булат» відбувається щорічно, починаючи з 1989 року, і нині має статус міжнародного. Проводиться з метою підтримки та розвитку жанру, засновниками якого є такі автори-виконавці, як Булат Окуджава, Юрій Візбор, Володимир Висоцький, Олександр Галич, Юрій Кукін, Ада Якушева, Новелла МАТВЄЄВА та інші.

Програма фестивалю