003.jpg

Представники дитячої музичної школи № 2 увійшли до числа переможців ІV Всеукраїнського конкурсу композиторів та художників «Фантазія», який відбувся 27 березня в Маріуполі.

У творчому змаганні взяли участь учні та викладач ДМШ.

 Перше місце у молодшій групі здобула Софія ШИФРИНА (викладач ІГНАТОВСЬКА Т. А), у старшій групі — Марія ХАРЧЕНКО (викладач ФІЛІППЕНКО Н. А. ілюстратор МУХІНА Л. П. концертмейстер ПОЛЕЖАЄВА О. Є., СУРГАН Т. Г.).

Друге місце у молодшій групі отримала Марія ОРЛОВА ( викладач ВАСАЛАТІЙ В. І., у середній групі — Олександр БОЙЧЕНКО ( викладач БОЙЧЕНКО Н. М., ілюстратор СУРГАН Т. Г.).

Олексій РЯБІКО посів третє місце (старша група, викладачі БОЙЧЕНКО Н. М. та ПИСЬМЕННИЙ І. А., концертмейстер БОЙЧЕНКО Н.М., ілюстратор МУХІНА Л. П.).

Дипломи учасників конкурсу отримали Валерія СМОЛЯНІНОВА, Анастасія ЄЛШАНСЬКА та Аліна НЕВАЛЬЄННА. По класу композиції всіх учнів підготував викладач КАРПЕНКО Л.В.

Викладач школи Олеся ПОЛЕЖАЄВА представила дві пісні патріотичної спрямованості, слова до однієї з яких написала вона. Майстерність композиції поєднана з майстерністю виконання привели до успіху — вперше викладач школи посів перше місце. Допомагали конкурсантці концертмейстер ІГНАТОВСЬКА Т. А., ілюстратори ПІДОПРИГОРА Н. М., НЕВАЛЬЄННА М. О., СУРГАН Т. Г.

Всеукраїнський конкурс композиторів та художників «Фантазія» має на меті виявлення молодих талантів, які мають нахил до написання музичних та створення художніх творів у різних жанрах та техніках, підтримку та розвиток творчих здібностей у талановитої молоді, створення гідних умов для вдосконалення композиторської та художньої майстерності, вивчення та аналіз зразків сучасних творів, залучення та активізація діяльності музичних та художніх закладів, шкіл естетичного виховання.