007.jpg

У відділі мистецтв центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбувся виступ брас-квінтету духових інструментів Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського.

Організатор зустрічі – Тетяна ВЕРНИДУБ – познайомила присутніх з молодими музикантами. Вона пояснила, що брас-квінтет (від англ. bras – мідь, латунь) – це музичний ансамбль, що складається з п'яти мідних духових інструментів: двох труб, валторни, тромбона і туби.

Учасники міні-оркестру докладно розповіли про історію створення колективу та особливості гри на інструментах, одні з яких надають звучанню оркестру урочистості та міці, інші – сприяють барвистості і яскравості. Музиканти зізнались, що грати в квінтеті складно, адже кожен музикант – це індивідуальність, а тут вони повинні звучати як одне ціле, втілюючи творчий задум композитора, але цікаво.

Артисти представили увазі відвідувачів бібліотеки багату жанрову програму: від нестаріючої класики і джазу до кавер-версій українських і зарубіжних пісень. Глядачі тепло зустрічали кожну музичну композицію, і багато хто цікавився, чи будуть подібні концерти ще.