005.jpg

Заклади міської централізованої бібліотечної системи у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» проводять різноманітні заходи, до яких активно долучаються сумські освітні заклади.

Днями бібліотекарі юнацького абонементу центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка, виступили в ролі правових гідів за темою «Торгівля людьми в Україні та у світі».

Ведучі розповіли старшокласникам ЗОШ № 6 про види домашнього насильства, а також про те, що потрібно робити у випадку насильства у сім’ї, куди звертатися по допомогу у випадку проявів насильства у сім’ї та як уберегти себе від насильства. Школярі переглянули відеоролик «У чому причина насилля серед дітей», ознайомились із законодавчими та нормативно-правовими актами щодо протидії торгівлі людьми та міжнародними документами в галузі захисту прав людини.

До уваги відвідувачів бібліотеки також була представлена тематична книжкова виставка «Тільки не мовчи».

Підтримуючи ініціативу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в бібліотеці-філії № 8 для учнів 9-Б класу ЗОШ № 15 провели інформаційну годину «Що таке булінг?».

Розмову на цю тему зі школярами вела інспектор управління патрульної поліції в Сумській області Євгенія ЛАГУТА. Діти з зацікавленістю обговорювали різні прояви булінгу та шляхи вирішення таких проблем, що змусило учнів задуматися над власною поведінкою та поведінкою товаришів у суспільстві.