004.jpg

У відділі літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбувся творчій вечір «Олесіана у листах, віршах та піснях», присвячений українському поету, драматургу, громадському діячу Олександру Олесю.

Захід організовував керівник клубу авторської пісні «Булат» Ігор ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ в рамках проведення ХХХІ Міжнародного фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Булат» і проекту «О. Олесь і Сумщина: ідентифікація».

Куратором заходу виступив сумський історик, краєзнавець, викладач СумДПУ ім. А. С. Макаренка Юрій П’ЯТАЧЕНКО, який розповів цікаві факти з життя Олеся, пов’язані з краєм.

У рамках вечора виконавці Володимир ЩЕГЛОВ та Едуард КАЗАЦЬКИЙ представили авторські пісні на вірші Олександра Олеся; поетеса Анна ВЕРХОВЦЕВА, перетворившись в театральній інсценізації на дружину Олександра Олеся, розповіла про приватне життя поета; Світлана ГОНЧАРЕНКО та юні екскурсоводи з літературного гуртка школи № 15 допомогли присутнім здійснити екскурсійну подорож в Олесеву країну; сумські поети Світлана ПЕТРЕНКО, Віталій МЕЛАНИЧ, Ірина БУЛАХОВА, Оксана БАКУМЕНКО прочитали листи та вірші Олеся.

Також присутні ознайомились з книжковою добіркою творів поета, підготовленою бібліотекарями відділу літератури з мистецтва.