004.jpg

В обласній філармонії відбувся концерт у рамках культурно-мистецького проекту «На струнах душі ...»

Захід, який відбувся у п'ятницю, 22 лютого, організували ДМШ № 3 і відділ культури та туризму. На сцену обласної філармонії вийшли не лише учні та викладачі дитячих музичних шкіл і спеціалізованої школи № 29, а й Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського, Навчально-наукового інституту культури і мистецтв СумДПУ ім. А. С. Макаренка, обласної філармонії.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав учасників концерту та побажав подальших успіхів в їхній благородній справі.
«Музика вічна і нікого не лишає байдужим, а музика у виконанні дітей набуває особливого звучання. Дякую викладам за те, що докладають зусиль, аби виховують у юних сумчан любов до прекрасного, а юним музикантам – за наполегливість і старанність у навчанні. Бажаю всім миру, щастя та добробуту і щоб усе йшло як по нотах», – зазначив очільник міста.

Слухачі тепло сприйняли виступи ансамблю скрипалів Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського (керівник Тетяна ПОДЯЧЕВА, концертмейстер Нінель БОШКО) і студентів училища Аліси ВИСЄКАНЦЕВОЇ (викладач Лариса БЄЛОШАПКА, концертмейстер Сергій ЗУЄВ), Ольги ЧАЛОЇ (викладач Тетяна ПОДЯЧЕВА, концертмейстер Тетяна СУГОНЯКО), Дмитра ХОДУНА (викладач Лариса Бєлошапка, концертмейстер Світлана МОРОЗОВА), ансамблю викладачів ДМШ № 3 у складі Ріти КОЗЛОВОЇ, Світлани РИБАЛЬЧЕНКО, Вікторії ГРИЦАЙ, Наталії КРАСОВСЬКОЇ, Михайла КАРЄВА, Ірини ЛІСОВЕЦЬ, ансамблю скрипалів «Концертіно» ДМШ № 4 (викладач Людмила Д’ЯЧЕНКО, концертмейстер Катерина БІЛА) та школи № 29 «Натхнення» (керівники Ірина ЧОРНА, Тетяна БУЛАТ, концертмейстер Альона ЛИТВИНЕНКО), викладача ДМШ № 2 Тетяни СУРГАН (концертмейстер Тетяна ІГНАТОВСЬКА), доцента кафедри хореографії та музично- інструментального виконавства Навчально-наукового інституту культури і мистецтв СумДПУ ім. А. С. Макаренка Валентини МАКАРОВОЇ, камерного оркестру старовинної та сучасної музики «Ренесанс» під керівництвом Бориса ГОНЧАРЕНКА (солісти Тетяна ЛАСТОВЕЦЬКА та Сергій ЗАВГОРОДНІЙ).

Окрім бурхливих оплесків слухачів учасники концерту отримали відзнаки та подарунки.