001.jpg

У відділі літератури з мистецтва центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка вшановували переможців та учасників цьогорічної міської виставки-конкурсу дитячої творчості «Всесвіт очима дитини».

Одне з головних призначень конкурсу – розкриття творчих можливостей підростаючого покоління та підтримка талановитих дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей-переселенців, а також дітей з інвалідністю. Участь у подібних виставках допомагає їм повірити у свої сили та надихають інших дітей на власну творчість.

Організаторами творчого змагання виступили міська рада, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділ літератури з мистецтва центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка.

У конкурсі взяло участь понад 100 юних сумчан віком від 7 до 17 років з 20 творчих організацій міста (Сумське вище училище мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського та дитяча студія декоративно-прикладного мистецтва при ньому; дитяча художня школа ім. М. Г. Лисенка; Палац дітей та юнацтва; міський центр еколого-натуралістичної творчості молоді; міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді; відділення соціально-побутової адаптації інвалідів «Спільнота», а також міські загальноосвітні та спеціалізовані заклади; гімназії).

Було подано близько 200 творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (живопис, графіка, декоративний розпис, народна іграшка, різьблення, вишивка, ткацтво, кераміка, витинанка, бісероплетіння, модульне орігамі, квілінг, декупаж та інше).

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВКАЯ та директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія ВЕРТЕЛЬ подякували учасникам конкурсу за участь, а також закликали їх ніколи не полишати творчість і надалі розвивати таланти.

Голова журі Олександр ЧЕРЕДНИЧЕНКО зауважив, що учасники конкурсу та їхні керівники підійшли до змагання з усією відповідальністю і підготували немало оригінальних робіт, а відтак, обрати переможців було складно.

Такими визнали п’ятьох учасниць: Валерію МУСІЄНКО, 16 років (Палац дітей та юнацтва, вишивка), Яну ПОПЛАВСЬКУ, 12 років (ССШ №2, живопис), Валерію ПІДДУДУ, 13 років (ССШ № 29, різьблення), Васілісу БЕРЕСТНЕВУ, 12 років (ЗОШ № 17, пластика), Євгенію ДЕХНИЧ, 17 років (СВУМіК ім. Д. Бортнянського, художній текстиль). Всі переможці конкурсу зараховані до числа стипендіатів міського голови та наступного року отримуватимуть відповідні виплати.

Інші 30 учасників творчого конкурсу отримали подарунки від міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а п’ятеро юних митців – заохочувальні призи від бібліотеки.

Протягом урочистого заходу на екрані демонструвався відеоролик «Всесвіт-2018» із роботами учасників виставки, який підготували працівники відділу літератури з мистецтва.

З музичним вітанням до присутніх виступив вокальний ансамбль Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського «Берегиня».