0010.jpg

На базі Палацу дітей та юнацтва вдруге пройшов відкритий міський фестиваль юних майстрів народного мистецтва «Сумські візерунки».

Захід зібрав талановиту молодь, що займається декоративно-прикладною творчістю.

Фестиваль, мета якого відродити, зберегти та розвинути національну культуру, традиційні художні ремесла краю, виховати дітей та молодь на кращих культурно-мистецьких традиціях України, був започаткований у 2016 році відділом культури і туризму та Палацом дітей та юнацтва.

Цьогорічний фестиваль зібрав п’ятдесят юних майстрів віком від 10 до 21 року, учнівську та студентську, вихованців художніх шкіл, позашкільних навчальних закладів, які займаються декоративним розписом, розписом на склі, батиком, художньою вишивкою.

За умовами фестивалю учасники представили творчі домашні роботи у заявленій номінації та виконували протягом трьох годин конкурсне завдання.

У своїх роботах конкурсанти продемонстрували знання народних традицій, високий рівень виконавської майстерності, оригінальність композиційних та колористичних рішень, естетичний смак.

Програма фестивалю була досить насичена. Крім виконання конкурсного завдання для учасників була проведена ігрова програма, організовано перегляд виставки вихованців Палацу в художній галереї та Центрі «Відродження». Для педагогів-наставників проведені майстер-класи з розпису на склі (заслуженим майстром народної творчості України Надією ГУДИЛКО) та художнього батику (педагогом народної студії образотворчого мистецтва Анастасією ФЕДОРОВОЮ).

Переможці фестивалю, роботи яких оцінювало професійне журі, отримали дипломи та подарунки.