002.jpg

У відділі літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т. Шевченка відкрилась виставка фотографії «Знайомство з Польщею».

Приурочена вона 100-річчю Незалежності Польщі.

Відкриття ж експозиції організували члени Товариства польської культури міста Суми за підтримки Генерального консула Республіки Польща Януша ЯБЛОНСЬКОГО.

З вітальним словом до присутніх звернувся керівник товариства Володимир КУЧИНСЬКИЙ, який представив учасників виставки-конкурсу. Автори світлин розповіли про свої фото-роботи з польськими краєвидами.

Проголосувати за три найкращі фотографії може будь-хто на сайті. Результати голосування і переможці будуть оголошені 11 листопада в День Незалежності Польщі.

Піаністки Наталія ФІЛІПЕНКО та Олена СЄДІКОВА подарували всім чарівні мелодії Шопена та Лютославського. Юлія та Вероніка МОПАНКО виконали дуетом пісню Яцека КАЧМАРСЬКОГО «Lalka». Вірші польських поетів Віслави ШИМБОРСЬКОЇ та Юліана ТУВІМА читали Ліза ДОВЖУК і Яна СВЄРДЛІКОВА.

Завершилося свято вікториною, що визначила серед присутніх кращих знавців польської історії та культури, яких нагородили призами.

Бібліотекарі відділу літератури з мистецтва підготували книжкову виставку «Мандруємо Польщею», на якій представили матеріали про найвідоміші історико-культурні пам'ятки цієї держави.

Більш детально про захід можна дізнатися на сайті Товариства польської культури міста Суми.