0012.jpg

Народився Микола Іванович 04 серпня 1968 року в с. Воскресенка Буринського району Сумської області.

З 1975 року по 1983 рік навчався в Сумській середній школі №1, в класі зі спортивним ухилом. З юнацьких років бажав стати десантником, однак мав незначні проблеми із зором. Два роки займався спеціальними вправами та зумів досягти стовідсоткового зору. В десятому класі вперше стрибнув із парашутом, займався рукопашним боєм, бігом. Закінчив Сумське вище артилерійське командне двічі Червонопрапорне училище ім. М. В. Фрунзе, за розподілом потрапив на службу до Німецької Демократичної Республіки. Після повернення звільнився з лав Збройних Сил.

Працював слюсарем на ПАТ «Сумський завод «Насосенергомаш». Мобілізований літом 2014-го, командир взводу 27-го реактивного артилерійського полку.

Уночі з 3 на 4 вересня 2014 року загинув під час обстрілу з території РФ із РСЗВ «Смерч» базового табору артилерійського полку в с. Побєда Новоайдарського р-ну Луганської області. Після першого вибуху намагався вибратися із бліндажу, що завалився, однак наздогнала хвиля від другого артудару. Не дожив трьох днів до відпустки.

Без Миколи залишились дружина, син та донька.

Похований в Сумах на Центральному кладовищі на Алеї Слави.

Указом Президента України від 23 травня 2015 року № 282/2015, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Рішенням Сумської міської ради від 30 березня 2016 року №487-МР Миколі Івановичу було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми».