005.jpg

У книзі вміщено поезії переможців та учасників фестивалю «Ми – Суми», який традиційно збирає учасників і шанувальників під час Сумського книжкового форуму у межах Інформаційного проєкту «Я – сумчанин», що реалізовується департаментом комунікацій та інформаційної політики. Збірку видано за кошти міського бюджету.

Суми – місто поетичне. Поетичні його парки і сквери, поезією дихають мальовничі береги Псла, легендами оповите минуле, а сучасне прагне втілитися в піснях, картинах, віршах. Тому органічною й закономірною стала поява міського фестивалю «Ми – Суми», який об’єднав поетів різних поколінь, стилів, рівнів поетичної майстерності. Спільним знаменником для учасників цього дійства стала любов до українського слова й рідного міста. Свято поезії стало частиною щорічного міського книжкового форуму – місця зустрічі всіх небайдужих до літератури.

Проведений фестиваль виявив високий рівень сумської україномовної поезії та надав можливість митцям зустрітися зі своїми давніми шанувальниками та знайти нових. Уже традиційною частиною фестивалю став конкурс на кращий вірш про Суми, з творів переможців і учасників якого й укладена ця збірка.

Поезії про рідне місто передають широкий діапазон почуттів до нього – від зізнань у любові до драматичних хвилювань та переживань. Кожен учасник фестивалю своїм віршем щось додав до колективного поетичного портрета рідного міста. Отож ця збірка є своєрідним презентаційним виданням про Суми, його мешканців, історію, настрої, очікування, врешті-решт, його душу.

Довідково. Сумський книжковий форум започатковано у 2018 році під патронатом міського голови Олександра ЛИСЕНКА у межах інформаційного проєкту «Я – сумчанин», ініційованого департаментом комунікацій та інформаційної політики.

Переглянути збірку «Ми – Суми»