0010.jpg

Сіньсян (Китайська Народна Республіка)

http://www.xinxiangxian.gov.cn

Сіньсян – місто-префектура на річці Вейхе в провінції Хенань, яка розташована в Північному Китаї. Виникло в 6-му столітті нашої ери при династії Суй.

Площа – 8 629 км2.

Населення – 6,108 млн. осіб.

Міський округ Сіньсян ділиться на 4 райони, 2 міських повіти та 6 повітів.

Ще в середині XX століття м. Сіньсян було невеликим торговим містечком, зараз же це великий індустріальний центр. Тут працюють підприємства бавовняної та харчової промисловості. В околицях міста ведеться видобуток кам'яного вугілля. Сіньсян є важливим транспортним вузлом.

Є кілька важливих підприємств, розташованих в Сіньсян, таких як Frestech Refrigerator, Golden Dragon Copper Group, Bailu Chemical Fibre, Henan Kelong Group, AVIC XINHANG Industry Corporation тощо.

У місті-префектурі є кілька університетів та коледжів:
• Педагогічний університет провінції Хенань;
• Університет міста Сіньсян;
• Науково-технічний інститут провінції Хенань;
• Медичний університет міста Сіньсян;
• Механіко-електротехнічний коледж провінції Хенань;
• Санітарно-гігієнічна школа міста Сіньсян.

24 липня 2018 року в м. Суми відбулася офіційна зустріч Сумського міського голови Олександра Лисенка з представниками китайської делегації на чолі зі старшим консультантом Муніципального народного уряду міста Сіньсян паном Чжаном Гуовеєм. Під час зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю між Сумською міською радою (Україна) та Муніципальним народним урядом міста Сіньсян, провінція Хенань (КНР), а також Меморандум про наміри щодо дружніх обмінів та співпраці, встановлення побратимських відносин. Оскільки одним з пріоритетних напрямків співпраці для китайських партнерів є співпраця у сфері науки, в рамках зустрічі відбулося підписання договору між СНАУ, Інститутом прикладної фізики Національної академії наук України та Європейським агрофізичним інститутом м. Сіньсян про створення центру високих технологій у сільському господарстві. Угоду уклали ректор Сумського національного аграрного університету Володимир Ладика, директор інституту прикладної фізики Національної академії наук України Володимир Сторіжко та генеральний директор «Європейського агрофізичного інституту» міста Сіньсян пан Сяо Їдун.

На запрошення Муніципального народного уряду міста Сіньсян, 23-28 жовтня 2018 року представники міста Суми, на чолі з секретарем Сумської міської ради Андрієм Барановим, перебували з офіційним візитом у місті Сіньсян.

25 жовтня 2018 року відбулося урочисте підписання Угоди між містами Суми, Сумська область (Україна) та Сіньсян, провінція Хенань (КНР) про встановлення дружніх відносин, яка засвідчує, що обидві Сторони відповідно до принципів рівності та взаємної вигоди будуть здійснювати обміни та співпрацю між двома містами в різних формах у сферах економіки, торгівлі, науки та техніки, культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, персоналу тощо, щоб сприяти загальному процвітанню та розвитку.

Насичена програма візиту дала змогу членам делегації міста Суми прийняти участь у Міжнародному форумі з інновацій та технологій, відвідати виставку наукових досягнень, сучасні підприємства, наукові заклади, а також агро- і технопарки міста Сіньсян.