0012.jpg

Відповідно до завдань, покладених на службу у справах дітей спеціалісти служби беруть участь у судових засіданнях при розгляді справ стосовно дітей або з питань, що зачіпають права дітей, у тому числі справ про усиновлення.

З початку 2018 року спеціалісти служби у справах дітей представляли інтереси дітей у 203 судових засіданнях, з них: 40 справ, де діти вступили у конфлікт із законом, 163- щодо участі батьків у вихованні дітей, визначення місця проживання, позбавлення батьківських прав, усиновлення дитини та захисту майнових та житлових прав дітей.
До судів міста надано 39 звітів про неповнолітніх обвинувачених у кримінальному провадженні. Більшість кримінальних правопорушень, що скоїли підлітки за ст.ст.185,186, 296 КК України, а саме: особисте збагачення шляхом крадіжок майна, транспортних засобів, грабіж та хуліганські дії. Основними причинами скоєння злочинів підлітками є негативний вплив оточуючого середовища, бажання наслідувати негативний приклад, наявність великої кількості вільного часу та невміння його проводити.
Службою у справах дітей до судів міста у 2018 році направлено 2 позови про позбавлення батьківських прав батьків дітей.
На розгляді у Зарічному суді м.Суми знаходяться 8 заяв від мешканців області про усиновлення.