005.jpg

Дата народження: 15 червня 1988 року у м.Суми

Громадянство: Громадянин України

Освіта: вища

У 2009 році закінчив Сумський національний аграрний університет за напрямом «Менеджмент» і здобув кваліфікацію бакалавра з менеджменту.

У 2010 році закінчив Сумський національний аграрний університет за спеціальністю «Менеджмент організацій» і здобув кваліфікацію менеджера-економіста.

У 2023 році закінчив Сумський національний аграрний університет і здобув кваліфікацію: магістр, галузь знань «Аграрні науки та продовольство», спеціальність «Лісове господарство».

Трудова діяльність:

З 2010 року займався підприємницькою діяльністю у галузі зовнішньоекономічної діяльності.

28 лютого 2024 року рішенням Сумської міської ради № 4478-МР «Про затвердження першого заступника міського голови та заступника міського голови з питань виконавчих органів ради» призначений на посаду першого заступника міського голови.

5 квітня 2024 року відповідно до розпорядження міського голови № 222-к приступив до виконання обов’язків першого заступника міського голови.

Громадська діяльність:

Голова Ради волонтерів Сумської міської територіальної громади.

Одружений, виховує доньку.

Телефон приймальні: 700-560

Електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Графік проведення особистого прийому громадян

Порядок проведення особистого прийому громадян

Забезпечує організацію здійснення власних повноважень та делегованих повноважень органів виконавчої влади у сферах соціально-економічного розвитку, інвестицій, охорони навколишнього природного середовища, енергозбереження, з питань регуляторної політики, будівництва, цивільного захисту населення, ліквідації аварійних ситуацій, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи, охорони здоров’я,  розгляду звернень громадян та юридичних осіб, передбачених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими законодавчими актами України, здійснює заходи щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав свобод і законних інтересів громадян.

Безпосередньо відповідає (за належністю) за організацію виконання повноважень, передбачених такими статтями Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

Стаття 27

пункт «а», підпункти 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7;

пункт «б», підпункти 1, 2, 3;

Стаття 28

пункт «а», підпункти 1, 3, 4, 5, 6;

пункт «б», підпункт 3;

Стаття 31

пункт «а», підпункти 1, 3, 4, 11;

пункт «б», підпункт 1;

Стаття 32

пункт «а», підпункти 1, 4, 6, 8;

пункт «б», підпункти 2, 3, 11;

Стаття 33

частина 1, пункт «а», підпункти 1, 2, 3;

пункт «б», підпункти 1, 11, 12;

частина 2;

Стаття 34

частина 1,  пункт «а»,  підпункт 2;

Стаття 35

Стаття 36

підпункти 1, 3, 4, 5, 8, 9;

Стаття 361

Стаття 38

частина 1, пункт «а», підпункти 1, 2;

пункт «б», підпункти 1, 2, 21, 3, 31, 4;

частина 2,

підпункти 1, 3.

Сприяє здійсненню збалансованого економічного та соціального розвитку Сумської МТГ, ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів.

Координує розробку та реалізацію програм соціально-економічного розвитку і цільових програм, спрямованих на розвиток виробництва і вдосконалення соціальної інфраструктури Сумської МТГ. Відає питаннями складання балансів трудових, матеріально-фінансових та інших ресурсів.

Забезпечує виконання антимонопольного законодавства підрозділами ради, створює сприятливі умови по демонополізації економіки і розвитку конкуренції, ефективного використання корпоративних прав підприємств, розташованих на території Сумської МТГ.

Розглядає плани розміщення на території Сумської МТГ, спеціалізації та розвитку підприємств, установ і організацій усіх форм власності, вносить пропозиції з цих питань.

Сприяє здійсненню інвестиційної діяльності на території Сумської МТГ.

Організовує у межах наданих повноважень роботу по забезпеченню розвитку інвестиційно-інноваційної та зовнішньоекономічної діяльності, формуванню напрямків інвестиційно-інноваційної діяльності.

Координує та організовує роботу департаментів, управлінь та відділів ради по розробці регуляторних актів, аналізу соціально-економічних наслідків їх впровадження, здійсненню в межах наданих повноважень контрольних функцій за діяльністю суб’єктів господарювання Сумської МТГ.

Сприяє залученню коштів іноземних донорських організацій на реалізацію спільних проєктів.

Організовує роботу з питань здійснення контролю за додержанням природоохоронного законодавства, використанням природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення.

Координує роботу з питань підготовки і подання на затвердження ради проєктів місцевих програм охорони довкілля, бере участь у підготовці загальнодержавних та регіональних програм охорони довкілля.

Організовує роботу з питань підготовки і внесення на розгляд ради пропозицій щодо прийняття рішень про організацію територій і об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення та інших територій, що підлягають особливій охороні; вносить пропозиції до відповідних державних органів про оголошення природних та інших об’єктів, що мають екологічну цінність, пам’ятками природи, які охороняються законом.

Розглядає і узгоджує плани діяльності підприємств, установ і організацій, що не належать до комунальної власності, здійснення яких може викликати негативні екологічні наслідки, готує до них висновки, вносить пропозиції до відповідних органів.

Попередньо розглядає плани використання природних ресурсів місцевого значення та пропозиції щодо розміщення, спеціалізації та розвитку підприємств і організацій незалежно від форм власності, вносить у разі потреби до відповідних органів виконавчої влади пропозиції з цих питань.

Бере участь у визначенні розмірів відшкодування підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності за забруднення довкілля та інші екологічні збитки.

Ініціює зупинення експлуатації об'єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, готелів, які є у власності підприємств, організацій, установ усіх форм власності та окремих громадян у разі порушення ними екологічних норм.

Залучає на договірних засадах кошти підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, розташованих на території Сумської МТГ, та кошти населення на заходи щодо охорони навколишнього природного середовища.

Вживає заходи, спрямовані на забезпечення ефективного використання природних ресурсів на території Сумської МТГ, погоджує питання про надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів загальнодержавного значення.

Бере участь у визначенні територій для складування, зберігання або розміщення виробничих, побутових та інших відходів відповідно до законодавства.

Координує на території Сумської МТГ діяльність уповноважених державних органів управління з охорони природи.

Координує роботу по енергозбереженню в Сумській МТГ.

Аналізує статистичні дані з питань запровадження енергозберігаючих технологій у Сумській МТГ, готує на цій основі відповідні пропозиції на розгляд ради та виконавчого комітету.

Координує роботу з питань участі підприємств, установ, організацій у виставках, ярмарках, конференціях та семінарах з питань енерго- та ресурсозбереження.

Аналізує стан використання паливно-енергетичних ресурсів підприємствами, установами, організаціями Сумської МТГ, незалежно від форм власності та підпорядкування.

Здійснює контроль та загальну координацію діяльності структурних підрозділів, відповідальних за впровадження та функціонування системи енергетичного менеджменту у бюджетних установах та закладах, їх взаємодію з підприємствами-надавачами послуг із постачання води та енергетичних ресурсів.

Забезпечує представництво Сумської МТГ у переговорах з органами державної влади та міжнародними організаціями в питаннях енергоефективності.

Контролює загальний стан енергоефективності установ та закладів бюджетної сфери та стан реалізації проєктів з підвищення ефективності енергоспоживання.

Координує діяльність суб’єктів містобудування щодо комплексної забудови населених пунктів. Контролює роботу з питань здійснення за рахунок коштів бюджету і на пайових засадах будівництва, реконструкції і ремонту об’єктів комунального господарства та соціально-культурного призначення, житлових будинків, шляхів місцевого значення.

Здійснює роботу з питань залучення на договірних засадах підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності до участі у розвитку потужностей будівельної індустрії, у будівництві, розвитку та реконструкції об’єктів інженерного забезпечення і транспортного обслуговування.

Організовує роботу по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, стихійного лиха, інформування про них населення, залучення в установленому законодавством порядку до цих робіт підприємств, установ та організацій, а також населення.

Забезпечує організацію та участь у здійсненні заходів, пов'язаних з  цивільним захистом, підготовкою і виконанням завдань територіальної оборони на території Сумської МТГ.

Сприяє роботі Сумського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки в організації призову громадян на строкову службу, проведенню навчальних (перевірочних) та спеціальних військових зборів.

Організовує здійснення контролю за забезпеченням громадського порядку при проведенні зборів, мітингів, маніфестацій і демонстрацій, спортивних, видовищних та інших масових заходів.

Організовує взаємодію з правоохоронними органами, які ведуть боротьбу з корупцією згідно з чинним законодавством.

Сприяє діяльності органів прокуратури, служби безпеки, Національної поліції, Національного антикорупційного бюро України, Державної кримінально-виконавчої служби України.

Координує здійснення заходів щодо підготовки населення Сумської МТГ до участі в русі національного спротиву.

Організовує роботу щодо участі Сумської МТГ у підготовці та виконанні завдань національного спротиву в мирний час та в особливий період.

Забезпечує у межах видатків бюджету належне фінансування заходів національного спротиву місцевого значення.

Координує питання управління закладами охорони здоров’я Сумської МТГ, їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення.

Організовує роботу по забезпеченню відповідно до законодавства розвитку всіх видів медичного обслуговування, розвитку і вдосконаленню мережі лікувальних закладів усіх форм власності.

Сприяє забезпеченню відповідно до законодавства пільгових категорій населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Координує та контролює питання організації медичного обслуговування в оздоровчих закладах, закладах освіти,  культури.

Забезпечує розробку та реалізацію проєктів ради, необхідну якість управління проєктами.

Організовує роботу по розвитку іноземного та внутрішнього туризму.

Організовує роботу з інформаційними запитами, листами, заявами та скаргами громадян.

Забезпечує організацію особистого прийому громадян.

Організовує роботу по забезпеченню виконання вимог законодавства щодо розгляду звернень громадян.

Відповідає за організацію доступу до публічної інформації у раді в установленому законодавством порядку.

Організовує та контролює розроблення інструктивних матеріалів з діловодства.

Здійснює організацію діловодства, вдосконалення форм і методів обробки документів.

Здійснює методичне керівництво та контроль за веденням діловодства в апараті, управліннях, відділах та інших виконавчих органах ради.

Спрямовує, координує та контролює роботу таких виконавчих органів ради, підприємств, установ, організацій:

–  Департаменту фінансів, економіки та інвестицій;
  • управління капітального будівництва та дорожнього господарства;
  • управління муніципальної безпеки;
  • управління стратегічного розвитку міста;
  • управління охорони здоров’я;
  • управління публічної інформації;
  • комунальної установи «Сумська міська рятувально-водолазна служба».

              Координує роботу:

  • закладів охорони здоров’я Сумської МТГ;
  • ради з питань залучення іноземних інвестицій;
  • комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій;
  • комісії з питань евакуації;
  • спостережної комісії;
  • Ради з координації та контролю за діяльністю громадських формувань з охорони громадського порядку Сумської МТГ;
  • призовної комісії;
  • координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху;
  • координаційної ради з питань громадського бюджету;
  • громадської ради при виконавчому комітеті ради;
  • експертної ради з підтримки книговидавничої справи та книгорозповсюдження;
  • комісії по дотриманню законодавства України про свободу слова та релігійні організації;

Вирішує питання взаємодії з:

  • Департаментом екології та охорони природних ресурсів Сумської обласної державної адміністрації;
  • Державною екологічною інспекцією в Сумській області;
  • управлінням Держпродспоживслужби в м. Сумах (у частині охорони довкілля);
  • громадськими організаціями екологічного спрямування.
  • Управлінням Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області;
  • інвестиційними структурами;
  • страховими організаціями та установами;
  • банківськими структурами;
  • підприємствами будівельного комплексу, будівельної індустрії, будівельних матеріалів, відділів капітального будівництва промислових підприємств та організацій (незалежно від форм власності);
  • підрозділами державної пожежної охорони;
  • Департаментом цивільного захисту населення Сумської обласної державної адміністрації;
  • органами прокуратури України;
  • органами Національної поліції України;
  • органами Служби безпеки України;
  • Національним антикорупційним бюро України;
  • підрозділом прикордонних військ;
  • Сумською митницею;
  • військовими частинами Збройних Сил України;
  • добровольчими формуваннями Сумської МТГ;
  • Сумським міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки (у межах закріплених обов’язків);
  • органами Державної кримінально-виконавчої служби України;

Організовує роботу по благоустрою Сумської МТГ, залученню на договірних засадах з цією метою коштів, трудових і матеріально-технічних ресурсів підвідомчих підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності.

Сприяє вирішенню питань енергозбереження в підвідомчих підприємствах, установах, організаціях.

Сприяє надходженню цільових (у тому числі валютних) коштів відповідно до прийнятого радою положення про ці кошти.

Бере участь у веденні колективних переговорів та укладенні територіальних тарифних угод, вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) у підвідомчих установах та організаціях.

Вирішує питання взаємодії виконавчих органів ради за належністю з відповідними організаціями та установами обласного підпорядкування.

Здійснює організацію виконання рішень ради, виконавчого комітету, розпоряджень і доручень міського голови (за належністю).