001.jpg

Порядок денний засідання постійної комісії 18 червня 2020 року був затверджений із 76 питань. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили поновленню договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Так, постійною комісією надано в оренду Чепульському Леоніду Леонідовичу земельну ділянку за адресою: м. Суми, проспект Курський, 30, для пункту виробництва спеціалізованого обладнання для автотранспорту та розміщеної автостоянки, строком на 5 років.

Депутатами відмовлено Департаменту забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Білопільський шлях, 30/3, орієнтовною площею 0,3000 га, під будівництво приміщень для забезпечення технічного обслуговування автомобілів у зв’язку з невідповідністю її місця розташування містобудівній документації, а саме: згідно Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням сесії Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, земельна ділянка запропонована для відведення, розташована на озелененій території санітарно-захисної зони навколо виробничих підприємств – в підзоні зелених насаджень спеціального призначення Р-3с, яка визначена для забезпечення правових умов створення і збереження спеціальних зелених насаджень як фактору захисту навколишнього природного середовища від негативного антропогенного впливу, в якій переважними, супутніми та допустимими видами використання будівництво приміщень для забезпечення технічного обслуговування автомобілів не передбачено.

Постійною комісією відмовлено фізичній особі-підприємцю Крамаренко Ользі Іванівні у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на праві земельного сервітуту за адресою: м. Суми, вул. Засумська, 3/1, орієнтовною площею 0,0400 га для встановлення будівельних риштувань, розміщення будівельної техніки та складування будівельних матеріалів з метою здійснення реконструкції нежитлового приміщення у зв’язку з невідповідністю вимогам статті 79-1 Земельного кодексу України, а саме: частина земельна ділянки, зазначеної на графічному матеріалі потрапляє в межі земельної ділянки з кадастровим номером 5910136600:19:034:0028.

Також постійною комісією відмовлено фізичній особі-підприємцю Ганнус Валентину Яковлевичу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Засумська, біля буд. № 12, орієнтовною площею 0,0048 га, під розміщеним міні-магазином (для надання побутових послуг населенню) (номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно: 29251642 від 03.12.2018, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 1711454259000, нежитлова будівля (міні-магазин) площею 24,9 кв.м.) у зв’язку з невідповідністю вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а саме: розташуванням нерухомого майна на земельній ділянці, яка не була відведена для цієї мети та невідповідністю місця розташування земельної ділянки містобудівній документації.

Депутатами відмовлено фізичній особі-підприємцю Жолудь Олексію Сергійовичу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Героїв Крут (біля земельної ділянки з кадастровим номером 5910136300:06:036:0055), орієнтовною площею 0,1069 га, під будівництво об’єкту комерційного призначення (автомийка самообслуговування), у зв’язку з невідповідністю вимогам частини 2 статті 134 Земельного кодексу України, а саме: земельна ділянка вільна від забудови, а відтак земельна ділянка або права на неї підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах).

Одноголосно погоджене питання надання в оренду земельної ділянки Акціонерному товариству «Сумиобленерго» за адресою: м. Суми, вул. Піщанська, навпроти буд. 40 під трансформаторною підстанцією КТП-583».

Постійною комісією надано в оренду земельних ділянок Акціонерному товариству «Сумиобленерго» за адресою: м. Суми, на території Зарічного району.

Одноголосно погоджене питання надання в оренду земельної ділянки Товариству з обмеженою відповідальністю «Гермотехніка, ЛТД» за адресою: м. Суми, вул. 2-га Заводська, 1 під розміщення виробничої бази.

Постійною комісією надано товариству з обмеженою відповідальністю «Промтрансенерго» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: м. Суми, вул. Миргородська, 2, орієнтовною площею не більше 0,1380 га, категорія та функціональне призначення земельної ділянки: землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; під виробничим цехом (номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно: 31619944 від 20.05.2019, площа приміщення – 428,7 кв.м.).

Загалом на засіданні постійної комісії 18 червня 2020 року було розглянуто 46 питань порядку денного.