005.jpg

Порядок денний засідання постійної комісії 09.04.2020 року було затверджено із 58 питань. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили питанням учасників АТО, поновленню договорів оренди фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Так, депутатами відмовлено Трухановичу Роману Ігоровичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Кринична, в районі бази відпочинку «Вітязь», орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта містобудівній документації (Генеральному плану м. Суми (зі змінами) затвердженого рішенням Сумської міської ради від 19.12.2012 № 1943-МР, згідно з яким зазначена земельна ділянка знаходиться на вільній території, в межах зони підтоплення з відмітками грунтових вод менше 2,5 метрів від поверхні та Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, згідно з яким зазначена земельна ділянка знаходиться в рекреаційній зоні озеленених територій загального користування Р-3 та частково потрапляє в межі санітарно-захисної зони підприємств IV-V класу шкідливості та санітарно-захисної зони навколо розташованої поруч діючої каналізаційної напірної станції КНС-10).

Постійною комісією відмовлено Сидоренку Олександру Миколайовичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Пантелеймона Куліша, біля буд. № 23, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам нормативно-правових актів, а саме: рішенням Сумської міської ради від 21 грудня 2005 року № 1553-МР «Про передачу у власність, оренду земельних ділянок громадянам, скасування та внесення змін до рішень Сумської міської ради» зазначена земельна ділянка передана в оренду іншій особі. Також депутатами відмовлено Миколишину Андрію Федоровичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Грушевського (біля земельної ділянки з кадастровим номером 5910136300:14:015:0012), орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам нормативно-правових актів, а саме: бажане місце розміщення земельної ділянки, зазначене на доданих до клопотання заявника графічних матеріалах потрапляє на територію земельних ділянок, які рішенням народних депутатів Червоненської сільської ради Сумського району Сумської області XVIII сесії XXI скликання від 23.12.1993 «Про відведення земельної ділянки під індивідуальне житлове будівництво» передані у приватну власність іншим особам. 

Депутатами погоджене питання надання в оренду земельної ділянки фізичній особі-підприємцю Дівочій Ганні Олександрівні за адресою: м. Суми, вул. Робітниче селище, 8 (під розміщеною майстернею) строком на 5 років.

Постійною комісією відмовлено Мазному Андрію Станіславовичу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 1, орієнтовною площею 0,1500 га, для будівництва та обслуговування будинку побутового обслуговування (номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно: 34089103 від 05.11.2019, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 1958103859101, незавершене будівництво готовністю 14 %) у зв’язку з невідповідністю вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а саме: розташуванням нерухомого майна на земельній ділянці, яка не була відведена для цієї мети та відсутністю розробленого та затвердженого у порядку, визначеному чинним законодавством, детального плану вказаної території, яким визначаються принципи планувально-просторової організації забудови, її функціональне призначення, режим та параметри забудови однієї чи декількох земельних ділянко, згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами.

Депутатами погоджене питання надання Товариству з обмеженою відповідальністю «Укрхімсервіс» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 122.

Одноголосно підтримане питання поновлення договорів оренди земельних ділянок, укладених з Акціонерним товариством «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш» строком на 10 років.

Загалом на засіданні постійної комісії 09.04.2020 року було розглянуто понад 40 питань порядку денного.