007.jpg

Порядок денний постійної комісії було затверджено з 46 питань. Особливу увагу депутати приділили розгляду питання з плану роботи постійної комісії «Про ефективність роботи пасажирського транспорту міста Суми, якість надання транспортних послуг та графіки і маршрути руху міського пасажирського транспорту підприємствами комунальної та іншої форми власності», начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради надав Яковенко С.В. повідомив, що ефективність роботи міського пасажирського транспорту забезпечується шляхом виконання комплексу наступних завдань і заходів, передбачених планом роботи відділу та Програмою розвитку міського транспорту м. Суми на 2019-2021 роки.

Згідно із рішеннями виконавчого комітету Сумської міської ради на сьогодні затверджено 46 міських автобусних та 20 тролейбусних маршрутів. Відповідно до прийнятих виконавчим комітетом Сумської міської ради рішень, у м. Суми застосовується звичайний режим руху. Такий режим забезпечує безпеку перевезення пасажирів, оскільки здійснення посадки-висадки пасажирів здійснюється виключно на зупинках громадського транспорту. Комунальним транспортом обслуговується 17 тролейбусних та 10 автобусних маршрутів. Середньодобовий випуск міського комунального транспорту за зміну у 2019 році складає: 44 тролейбуси та 23 автобуси. Оновлення рухомого складу комунального транспорту здійснюється відповідно до міської комплексної Програми розвитку міського транспорту м. Суми на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням Сумської міської ради від 19 грудня 2018 року № 4335 – МР, в межах видатків міського бюджету. Так, зокрема, у 2019 році за кошти міського бюджету придбано 4 тролейбуси (22,47 млн. грн.). Окрім того, за залучені (кредитні) кошти Європейського інвестиційного банку планується оновлення рухомого складу тролейбусів у кількості 22 од. За результатами доповіді члени постійної комісії прийняли інформацію до відома та надали відповідні рекомендації начальнику відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради Яковенку С.В.

Без уваги не залишились і питання від мешканців міста, результативною частиною по зверненням громадян були прийняті рішення у вигляді рекомендацій керівникам структурних підрозділів щодо вжиття заходів по порушеним питанням у зверненнях.

Також одноголосно були підтримані питання, які стосуються дольової участі співвласників багатоквартирних будинків, у яких сума коштів перевищувала 30% від загальної вартості робіт, співфінансування заходів проведення капітальних ремонтів їхніх будинків.