001.jpg

Порядок денний засідання постійної комісії 26 вересня 2019 року було затверджено із 73 питань. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили учасникам АТО, питанням оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Так, одноголосно підтримано питання затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність учаснику АТО Падалці Роману Васильовичу, за адресою: м. Суми, в районі вул. М.Кощія та вул. М.Данька (земельна ділянка № 46), площею 0,0900 га, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Відмовили учаснику АТО Мельнику Денису Леонідовичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Берегова, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв'язку з невідповідністю місця розташування об'єкта вимогам нормативно-правових актів, а також містобудівної документації. Також депутатами було відмовлено в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність учаснику АТО Талану Сергію Миколайовичу за адресою: м. Суми, вул. Осіння, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв'язку з тим, що зазначена земельна ділянка перебуває в приватній власності іншої особи, що підтверджено державним актом на право приватної власності на землю. Одноголосно було підтримано питання відмови у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність учаснику АТО Носику Денису Ігоровичу за адресою: м. Суми, пров. Марії Башкірцевої, біля буд. № 18/2, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв'язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, згідно з яким зазначена земельна ділянка знаходиться в рекреаційній зоні озеленених територій загального коритсування Р-3, де розміщення земельних ділянок для садибної житлової забудови не передбачено. 

Серед блоку питань оренди земельних ділянок, постійною комісією одноголосно підтримано питання поновлення договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам на тих же умовах і на той самий строк без рішення сесії, згідно рішення Сумської міської ради від 24 березня 2011 року № 391-МР "Про підписання додаткових угод до договорів оренди землі про їх поновлення" (зі змінами). Депутатами одноголосно підтримано питання надання фізичній особі-підприємцю Лазареву Єфрему Олександровичу дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,1980 га за адресою: м. Суми, вул. Горького, 56, у зв'язку зі зміною її цільового призначення із земель житлової та громадської забудови; для будівництва і обслуговування паркінгів та автостоянок на землях житлової та громадської забудови на землі житлової та громадської забудови; для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури, яка знаходиться у користуванні на підставі договору оренди земельної ділянки. Постійною комісією було поновлено договір оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою-підприємцем Онищенко Юрієм Миколайовичем за адресою: м. Суми, вул. Черкаська, 3, строком на 5 років. Також депутатами було поновлено договір оренди земельної ділянки, укладеного з товариством з додатковою відповідальністю "Сумське автотранспортне підприємство-15955" (під розміщеним автомобільним ринком), за адресою: м. Суми, вул. Чернігівська, 15, строком на 5 років.

Постійною комісією було відмовлено у наданні згоди товариству з обмеженою відповідальністю "Сумська м'ясна компанія" на передачу в суборенду частини земельної ділянки для розміщення паливороздавальної дільниці, площею 0,0025 га товариству з обмеженою відповідальністю "Транс Холод" за адресою: м. Суми, проспект Курський, 147, загальною площею 0,4298 га, яка знаходиться у користуванні ТОВ "Сумська м'ясна компанія", у зв'язку з невідповідністю умовам договору оренди земельної ділянки.