0010.jpg

Було розглянуто 23 питання. Особливу увагу приділили попередньому розгляду проектів рішень Сумської міської ради, які пропонуються до розгляду на сесії 18 вересня 2019 року (в межах напрямків діяльності комісії) та листам від керівників структурних підрозділів Сумської міської ради.

Директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради Липова С.А. надала інформацію щодо змін, які пропонуються в проекті рішення Сумської міської ради «Про внесення змін та доповнень до міського бюджету м. Суми на 2019 рік» та у проекті рішення Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 19 грудня 2018 року № 4280-МР «Про Програму економічного і соціального розвитку м. Суми на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020 - 2021 роки» (зі змінами)».

На засіданні були розглянуті рішення Сумської міської ради, які стоять на контролі постійної комісії та питання в порядку контролю за власними протокольними дорученнями, також були розглянуті звіти про повторне відстеження результативності регуляторних актів – рішень Сумської міської ради а саме:

1) Звіт про повторне відстеження результативності рішення Сумської міської ради від 31 травня 2017 року № 2149-МР «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців»;

2) Звіт про повторне відстеження результативності рішення Сумської міської ради від 26 липня 2017 року № 2383-МР «про затвердження Порядку надання фінансової підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва з міського бюджету м. Суми»;

3) Звіт про повторне відстеження результативності рішення Сумської міської ради від 31 травня 2017 року № 2147-МР «Про Положення про особливості справляння єдиного податку суб’єктами господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності».

Одноголосно було підтримано додаткове виділення з міського бюджету коштів, в межах галузей відповідних головних розпорядників бюджетних коштів Сумської міської ради, а саме:

  • на визначення норм утворення твердих побутових відходів в м. Суми;
  • на проведення робіт по облаштуванню карантинного майданчику для перетримки безпритульних тварин на земельній ділянці КП «Центр догляду за тваринами» СМР по вул. Римського-Корсакова (послуги з улаштування водогону);
  • для виплати одноразових матеріальних допомог учасникам АТО та членам їх сімей;
  • для проведення ремонту пошкодженої частини покрівлі ДНЗ № 16 "Сонечко".

На засіданні постійної комісії депутатами було підтримано включення всіх запропонованих департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради адрес до списку капітального ремонту багатоквартирних будинків з дольовою участю на 2019 рік.