0012.jpg

В проекті порядку денного пропонувалося 61 питання, було розглянуто 25. Особливу увагу приділили попередньому розгляду проектів рішень Сумської міської ради, які пропонуються до розгляду на сесії 31 липня 2019 року (в межах напрямків діяльності комісії) та листам від керівників структурних підрозділів Сумської міської ради.

У зв’язку з недовиконанням міського бюджету питання щодо додаткового виділення з міського бюджету були перенесені на засідання постійної комісії, яке відбудеться у жовтні 2019 року.

Заступник директора департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради Співакова Л.І. надала інформацію щодо змін, які пропонуються в проекті рішення Сумської міської ради «Про внесення змін та доповнень до міського бюджету м. Суми на 2019 рік» та проекті рішення Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 19 грудня 2018 року № 4280-МР «Про Програму економічного і соціального розвитку м. Суми на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020 - 2021 роки» (зі змінами)».

На засіданні були розглянуті рішення Сумської міської ради, які стоять на контролі постійної комісії та питання в порядку контролю за власними протокольними дорученнями.

Одноголосно було підтримано додаткове виділення з міського бюджету коштів, а саме: на поточний ремонт даху для КУ «Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 9» за рахунок головного розпорядника бюджетних коштів – департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради та на придбання крісла колісного типу Kuschall K-Series для Майстра спорту України міжнародного класу Морозова Владислава.

На засіданні були погоджені зміни до рішення Сумської міської ради від 28 листопада 2018 року № 4159-МР «Про план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Сумської міської ради на 2019 рік», а саме: виключення з додатку проект рішення Сумської міської ради «Про встановлення туристичного збору».

Також на сесію було ініційовано проект рішення Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 20 червня 2018 року № 3576-МР «Про встановлення плати за землю» (зі змінами)» та забезпечено підготовку експертного висновку щодо регуляторного впливу внесеного проекту регуляторного акта.

На засіданні постійної комісії депутатами було підтримано включення всіх запропонованих департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради адрес до списку капітального ремонту багатоквартирних будинків з дольовою участю на 2019 рік.