0010.jpg

Всього було розглянуто 25 питань. Особливу увагу приділили попередньому розгляду проектів рішень Сумської міської ради, які пропонуються до розгляду на сесії 24 квітня 2019 року (в межах напрямків діяльності комісії), листам від керівників структурних підрозділів Сумської міської ради та зверненням мешканців міста щодо надання їм матеріальної допомоги.

Всі звернення громадян щодо надання матеріальної допомоги були одноголосно підтримані членами постійної комісії.

Особливу увагу приділили розгляду звернення в.о. начальника відділу охорони здоров’я Сумської міської ради Чумаченко О.Ю. щодо додаткового виділення з міського бюджету коштів на забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий та нецукровий діабет. В обговоренні даного питання прийняли участь: Сумський міський голова Лисенко О.М., профільний заступник міського голови Галицький М.О., в.о. начальника відділу охорони здоров’я Сумської міської ради Чумаченко О.Ю.та члени постійної комісії. Лисенко О.М. проінформував присутніх, що дане питання знаходиться під його особистим контролем і якщо протягом тижня питання не вирішиться, то терміново буде скликана позачергова сесія Сумської міської ради, на якій буде розглядатися одне питання щодо додаткового виділення з міського бюджету коштів на забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий та нецукровий діабет. По результатам розгляду даного питання членами постійної комісії було одноголосно підтримано виділення з міського бюджету коштів на забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий та нецукровий діабет.

Під час розгляду питань галузі «Охорони здоров’я» були присутні головні лікарі медичних закладів, які доповідали щодо потреб у фінансуванні медичних закладів. Постійною комісією одноголосно було підтримано виділення коштів з міського бюджету для КУ «Сумська міська клінічна лікарня № 1» на влаштування системи кондиціювання та вентиляції на 2-му поверху будівлі в операційному блоці головного корпусу (стаціонару); для КУ «Сумська міська клінічна лікарня № 4» на капітальний ремонт ліфта в поліклінічному відділенні № 2 (вул. Ковпака, 7) та на придбання ліфта в поліклінічне відділення № 1 (вул. Праці, 3); для КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» на оплату послуг з технічного обслуговування комп’ютерної техніки з КП «Інфосервіс» Сумської міської ради та на капітальний ремонт даху денного стаціонару консультативно-діагностичного відділення № 2 (вул. І. Сірка, 3). Також члени постійної комісії підтримали виділення коштів на безперебійне забезпечення пільгової категорії населення медикаментами та лікарськими засобами за пільговими рецептами.