0010.jpg

Всього було розглянуто 25 питань. Особливу увагу приділили попередньому розгляду проектів рішень Сумської міської ради, які пропонуються до розгляду на сесії 27 березня 2019 року (в межах напрямків діяльності комісії), листам від керівників структурних підрозділів Сумської міської ради та зверненням мешканців міста щодо надання їм матеріальної допомоги.

Всі звернення громадян щодо надання матеріальної допомоги були одноголосно підтримані членами постійної комісії. Особливу увагу приділили розгляду звернення голови ГО «Дітей-інвалідів та молоді з ДЦП – «Наша родина» Фрунзе Л.В. щодо створення міського центру комплексної реабілітації і денного перебування для дітей та молоді з ДЦП, які пересуваються за допомогою інвалідного візка. По результатам розгляду даного звернення було вирішено створити окрему комісію разом з профільним заступником міського голови Дмітрєвскою А.І., з представниками постійної комісії, департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, відділу охорони здоров’я Сумської міської ради для детальнішого опрацювання даного питання.

Під час розгляду питань галузі «Охорони здоров’я» були присутні головні лікарі медичних закладів, які доповідали щодо потреб у фінансуванні медичних закладів. Постійною комісією одноголосно було підтримано виділення коштів з міського бюджету для КУ «Сумська міська клінічна лікарня № 5», а саме: на облаштування та на поточний ремонт кабінету променевої діагностики; на проведення капітального ремонту ліфта; на придбання біфуркаційних судинних протезів та лінійних судинних (артеріальних) протезів; для КУ «Сумська міська клінічна лікарня № 4» на придбання рентгенівського апарату POLISTAT M; для КУ «Сумська міська клінічна лікарня № 1», а саме: на придбання витратних матеріалів для ангіографічних обстежень, інтервенційних і оперативних втручань під контролем рентгенівської ангіографічної апаратури; на встановлення системи блискавкозахисту та на заходи з охорони закладу.