001.jpg

У проекті порядку денного пропонувалося 70 питань, з них було розглянуто 43. Особливу увагу приділили попередньому розгляду проектів рішень Сумської міської ради, які пропонуються до розгляду на сесії 27 лютого 2019 року (в межах напрямків діяльності комісії), листам від керівників структурних підрозділів Сумської міської ради та зверненням мешканців міста.

Так, директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради Липова С.А. проінформувала щодо змін, які пропонуються в проекті рішення Сумської міської ради «Про внесення змін та доповнень до міського бюджету м. Суми на 2019 рік».

Одноголосно було підтримано додаткове виділення з міського бюджету коштів у сумі 400,0 тис. грн. для оперативного лікування онкохворої дитини, 2007 року народження.

На засіданні були погоджені зміни до рішення Сумської міської ради від 28 листопада 2018 року № 4159-МР «Про план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Сумської міської ради на 2019 рік», а саме:

1)        виключено з плану діяльності проект рішення Сумської міської ради «Про Порядок формування та затвердження переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Суми, що підлягають приватизації» (у зв’язку з тим, що немає потреби розробляти вказаний нормативний акт, оскільки, Законом України «Про приватизацію державного і комунального майна», який набрав чинності 07.03.18, чітко визначено порядок формування та затвердження переліку об’єктів комунальної власності);

2)        доповнено план проектами рішень Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 26 липня 2017 року № 2383-МР «Про затвердження Порядку надання фінансової підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва з міського бюджету м. Суми» та «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 26 жовтня 2011 року № 896-МР «Про затвердження Порядку передачі в оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Суми» (зі змінами)».

Члени постійної комісії вирішили питання фінансування галузі освіти, які стосуються ремонту навчальних закладів міста, розглянути на окремому засіданні, на яке запросити міського голову, начальника управління освіти і науки Сумської міської ради Данильченко А.М. та начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради Шилова В.В.

Одноголосно члени постійної комісії підтримали звернення мешканців міста, які доповідали на засіданні, щодо включення їх адрес до титульного списку капітального ремонту житлового фонду на 2019 рік.

Всі інші питання, що не встигли розглянути перенесли на наступне засідання, яке планують провести на наступному тижні.