002.jpg

Наймасштабніший національний конкурс IT-проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge знову стартує в Україні. Призовий фонд складає 2 500 000 гривень.
“З чого почати свій проект? Як залучити фінансування? Як монетизувати свою ідею? Де знайти дані?” – ці запитання неодноразово виникають у командах стартапів. Оптимальна відповідь – взяти участь в Open Data Challenge.Конкурс покликаний залучити розробників, стартаперів, дизайнерів, дослідників та громадських активістів до використання відкритих даних для розробки сервісів та продуктів, які сприятимуть вирішенню проблем українського суспільства.

Критерії відбору:
• Використання відкритих даних. Головним критерієм відбору буде ефективне та інноваційне використання/генерування проектом відкритих даних, особливо тих, що перелічені в оновленій Постанові КМУ №835, а також відкриття даних, які були закриті раніше.
• Інноваційність рішення. Проекти будуть оцінюватися за їхньою новизною чи інноваційністю на ринку. Ми зацікавлені як в нових ідеях (абсолютно нові продукти або рішення), так і в покращенні теперішніх (удосконалення рішень, об'єднання та їхня нова реалізація).
• Антикорупційний та соціальний вплив. Учасники мають продемонструвати наскільки їхній проект несе користь українському суспільству, підвищує ефективність та прозорість владних структур, допомагає запобігати корупції та поліпшує якість держпослуг для громадян.
• Перспективи розвитку. Чітке розуміння власної аудиторії та ринку, демонстрація потенціалу проекту, конкретних можливостей для зростання і розвитку стійкої бізнес-моделі послуги чи сервісу, можливість його масштабування на всю країну.
• Сильна та натхненна команда. Проекти будуть оцінені за рівнем зацікавленості команди своєю справою, здатністю реалізувати ідею та розвивати її протягом всього життєвого циклу, а також різномантістю умінь/знань, які можна застосувати.
Організатори Open Data Challenge шукатимуть та розвиватимуть інноваційні проекти, що матимуть суспільне значення та фантастичний бізнес потенціал. Адже відкриті дані мають економічну цінність, коли на їх основі створюються продукти або сервіси, що допомагають вирішувати повсякденні проблеми.
Подавайтеся на конкурс та позмагайтеся за можливість отримати інвестиції та експертну підтримку найкращих міжнародних спеціалістів з відкритих даних для реалізації твого проекту. Призовий фонд конкурсу складає 2 500 000 гривень.
***
Open Data Challenge – це міжнародний формат конкурсу для проектів на основі відкритих даних, створений Open Data Institute (Лондон), провідною міжнародною інституцією, що займається пропагуванням відкритих даних у світі. Проект вперше масштабно стартував в Україні у 2017 році, зібравши понад 170 заявок з усієї України, з яких було відібрано 10 фіналістів, та після інкубаційної програми – обрано 3-х переможців, які розділили призовий фонд 1 500 000 гривень.
Дедлайн подачі заявок – 10 квітня 2018 року.
Подати заявку на участь: https://odc.in.ua/form/
Джерело: https://odc.in.ua/